Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Od 1. siječnja povećava se komunalna naknada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komunalna naknada u Zagrebu povećat će se od 1. siječnja 2007. današnjom odlukom Gradskog poglavarstva, po kojoj se vrijednost boda za izračun komunalne naknade mijenja s dosadašnjih 0,39 na 0,58 kuna po četvornom metru nekretnine.

To znači da će se mjesečna komunalna naknada, primjerice za stambeni prostor od 60 četvornih metara, povećati s 23,40 na 35,10 kuna ili za 11,70 kuna u I. zoni, odnosno za 6,44 kune u V. ili pak za 2,34 kune u IX. zoni.

Pročitajte i ovo Nove plaće; ilustracija - 4 nisu svi zadovoljni Kolike će plaće imati medicinske sestre, učitelji, policajci? "Inflacija pojede povećanje prije nego što sjedne plaća" Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana

Povećanje od 0,39 na 0,58 kuna odnosi se i na poslovne prostore.

U Gradskom poglavarstvu objašnjavaju da je komunalnu naknadu potrebno povisiti jer se povećao opseg posla u održavanju komunalne infrastrukture te podsjećaju da se komunalna naknada nije povisivala od 2002.

U međuvremenu, ističu, troškovi života su porasli 13 posto, povećani su i troškovi poslovanja trgovačkih društava koji održavaju objekte i uređaje komunalne infrastrukture na 25 posto, a 16 posto je više novoizgrađenih površina komunalne infrastrukture koja se mora održavati.

Od komunalne naknade grad Zagreb u 2007. planira prikupiti 290 milijuna kuna što će, zajedno s 248 milijuna kuna ostalih proračunskih prihoda, uložiti u Program održavanja komunalne infrastrukture sljedeće godine. 

Tu je riječ o čišćenju i održavanju javnih prostora, nerazvrstanih cesta, održavanju groblja i krematorija i javne rasvjete i drugom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene