Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlična vijest za sve dužnike

Od 1. siječnja padaju rate kredita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troškovi financiranja bankarskog sektora su manji, pa će automatski pojeftiniti i krediti.

Građane koji imaju kredite u eurima ili kunama, od nove godine čekaju dobre vijesti - mjesečne rate kredita će im biti niže.

Najviše će profitirati oni s velikim kreditima, a rate bi se mogle smanjiti i do nekoliko stotina kuna. Ovo, međutim, ne vrijedi za korisnike kredita u švicarcima. Troškovi financiranja bankarskog sektora su manji, pa će automatski pojeftiniti i krediti.

Vjeko Peretić, financijski savjetnik pojašnjava: 'Radi se o tome da ta referentna stopa ukazuje na to koliko novac kao roba košta na tržištu. Sljedećih šest, odnosno 12 mjeseci je taj trošak još smanjen, i samim time cijena vašeg kredita, odnosno kamatna stopa se smanjuje.'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "novo razdoblje" Jandroković o mogućem povećanju rata kredita: "Treba biti oprezan, država će sa svoje strane činiti sve da štiti interese i standard građana" Švicarski franak (Foto: Dnevnik.hr) OLAKŠANJE Obustavljeni arbitražni postupci protiv RH u vezi konverzije kredita u švicarcima

Donosimo izračun: Evo kolika će vam biti rata kredita iza Nove godine

Prema prosječnom izračunu, primjerice, za stambeni kredit od 80.000 eura, uz rok otplate od 30 godina, građanima će rata pojeftiniti za otprilike 80 kuna. Promjenjiva kamata pada već treće polugodište zaredom. Stručnjaci poručuju - za očekivati je da se takav trend i nastavi.

'Europska centralna banka, odnosno snažne ekonomije jeftinim novcem, potiču poduzetništvo, rast gospodarstva, potiču ljude da troše, poduzetnike da ulažu u novi posao', zaključuje Peretić.
Manje rate kredita najavila je većina hrvatskih banaka.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene