Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas je u Zadru potvrdio da piloti Cessne nisu preživjeli zrakoplovnu nesreću te da su obitelji i službeno obaviještene o njihovoj sudbini. Kako je rekao ministar Karamarko, specijalci još tragaju za ostacima tijela i dijelovima letjelice.


'Dio policijskog očevida je završen, a dokazi su zabilježeni i fiksirani', potvrdio je Dražen Knežević iz specijalne policije. Dodao je kako je na Velebitu zapala ogromna količina snijega, velika je opasnost od lavina i uvjeti su najteži dosad.

Vezani članci Slika nije dostupna I dalje se ne zna tko je odgovoran za tragediju Cessne Slika nije dostupna Velebit: Ostaci cessne izvučeni iz vrtače i prevezeni u Zagreb

Nakon što su jučer spasilačke ekipe na predjelu Vaganskog vrha na Velebitu pronašle dijelove nestalog zrakoplova Cessna, istražna sutkinja Županijskog suda u Gospiću Matilda Rukavina jutros je izvijestila o daljnjim postupcima vezanim za očevid. 

'Kao istražna sutkinja ovlastila sam djelatnike ličko-senjske Policijske uprave da obave očevid', a budući da je 'riječ o specifičnim uvjetima i mjestu na kojem je zrakoplov pao, očevid će početi čim dopuste vremenske prilike', izjavila je istražna sutkinja Rukavina

'Prioritet je da se izvuku tijela stradalih pilota nakon čega će se obaviti identifikacija i obdukcija. Kad bude moguće izvlačit će se i dijelovi zrakoplova', dodala je.
Istražna sutkinja Rukavina naglasila je kako je najbitnije stvoriti uvjete za sigurnost ljudi i očevidnog tima s obzirom da je riječ o teškom i miniranom terenu, a protekle noći na Velebitu je padao i novi snijeg koji stvara dodatne teškoće jer je prekrio jučerašnje tragove na mjestu događaja. 

>> FOTO: Policijske snimke s mjesta pronalaska Cessne

Na Velebitu danas pada gusti snijeg kojeg ima već 50 centimetara. Kako doznajemo od ekipa na terenu, za prelazak samo 50 metara potrebno je i po nekoliko sati. Iz obližnje asfaltne baze stigao je bager kojim će se pokušati očistiti dio puta te ga učiniti prohodnim za prolazak automobila. Prema mjestu pada zrakoplova jutros su krenuli pripadnici Specijalne policije MUP-a i Interventne postrojbe ličko-senjske Policijske uprave kako bi, budući da je riječ o teško prohodnom i minirarnom terenu, ekipi za očevid omogućili siguran pristup tom području.

Pripadnik specijalne policije koji je jučer teško ozlijeđen u pokretanju lavine na Velebitu, operiran je i dobro se oporavlja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju