Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova nepravomoćna presuda

Filip Zavadlav dobio 40 godina zatvora: Policajci na rukama odnijeli njegova brata Stanislava

Policajci nose Stanislava Zavadlava
Policajci nose Stanislava Zavadlava Ivana Ivanovic/Pixsell
Aktualno Galerija Filip Zavadlav Filip Zavadlav Foto: Ivana Ivanović/Pixsell Sutkinja Višnja Strinić Sutkinja Višnja Strinić Foto: Ivana Ivanović/Pixsell Filip Zavadlav Filip Zavadlav Foto: Paun Paunovic/Cropix Filip Zavadlav Filip Zavadlav Foto: Paun Paunovic/Cropix +0 Policajci nose Stanislava Zavadlava Galerija 1/5 >>
Županijski sud u Splitu u utorak je objavio presudu u ponovljenu suđenju za trostruko teško ubojstvo na Šperunu protiv optuženog Filipa Zavadlava.

U utorak je objavljena presuda Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo.  Ponovno je dobio 40 godina zatvora, za svako ubojstvo osuđen je sa po 15 godina te je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina. Na izricanju presude pojavio se obrijane glave.

Po završetku, Zavadlav se pokušao javiti za riječ, ali sutkinja mu to nije dopustila, rekavši: "Gotovo je. Ne možete".

Pred zgradom suda presudu je čekao i Filipov brat Stanislav, ali pravosudni policajci fizički su ga odnijeli van kruga zgrade Županijskog suda u Splitu.

Policajci nose Stanislava Zavadlava Policajci nose Stanislava Zavadlava Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell

Odvjetnik Zavadlava, Toni Vukičević rekao je kako će se žaliti na presudu te da je njegov klijent očekivao oslobađajuću presudu.

Županijski sud u Splitu objavio je presudu u ponovljenom suđenju. Zavadlavu se sudilo zbog ubojstva Jurice Torlaka (37), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25), koje se dogodilo u siječnju 2020. godine. Tada je pucao na Torlaka i Bobana koji su se nalazili na motoru, a potom i na Ožića Paića.

Pročitajte i ovo Naknada za umirovljenike - 5 Dobra vijest, ali ne za sve Počela isplata dodataka za umirovljenike, iz njihova sindikata poručuju: "Tražimo da se uvede 13. mirovina"

Tijekom suđenja je saslušano više od 20 svjedoka, a među prvima su to bili roditelji ubijenih te očevici koji su se toga dana zatekli u Varošu.

U prvom suđenju, koje se odvijalo početkom 2021., vijeće Županijskog suda u Splitu Zavadlava je osudilo za obično ubojstvo na zatvorsku kaznu od 40 godina, no po žalbi je Visoki kazneni sud tu presudu ukinuo potvrdivši samo dio koji se odnosi na nabavku automatske puške i pucanje po Varošu.

Pročitajte i ovo Grad Sderot Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Izrael objavio snimke masakra pronađene u kamerama Hamasovih boraca, oslobođene dvije otete žene

Za​ nabavku puške i pucanje Zavadlav je osuđen na dvije i pol godine, ​a na drugo, ponov​ljeno suđenje ​vraćen je dio koji se odnosi na trostruko ubojstvo​ te s naznakom da se ​treba utvrdi​ti motiv​ i je li postojala bezobzirna osveta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene