Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HZZO kasni s plaćanjem

Očekuje nas nestašica lijekova?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stižu li crni dani za hrvatsko zdravstvo. Dok ministar Milinović muku muči s reformom, moglo bi ponestati onog osnovnog za njezino provođenje - lijekova. Veledrogerije obustavljaju isporuku, a ljekarne propadaju.

Istraživanja su pokazala da su Hrvati ovisni o antibioticima, jer ih uzimaju prečesto i bez razloga. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Liječnik, ilustracija brojne nepravilnosti Češljaju se lažna bolovanja: Kontrolori pregledali gotovo 30 tisuća kartona!

No uskoro bi s recepata na alternativu mogli prijeći mnogi jer nam slijedi nestašica lijekova. Osam proizvođača već je obustavilo isporuku ljekarnama i veledrogerijama, koje zbog kašnjenja plaćanja HZZO-a grcaju u dugovima.

Vladimir Klobučar predsjednik Udruge veledrogerija tvrdi da HZZO s plaćanjem kasni čak pet mjeseci.

>> Milinović: Neće biti poteškoća u opskrbi lijekovima

>> Milinovićeva reforma: Napredak ili obmana?!

Za spas sustava potrebna je 1,1 milijarda kuna. Toliko iznose ukupna kreditna zaduženja veledrogerija, uz mjesečnu otplatu od 100 milijuna kuna. Zaposlen reformom zdravstva na račun pacijenata, ministar Milinović tek je najavio rješavanje problema. No veledrogerije ne mogu čekati.

Zdravstvena skrb u Hrvatskoj na europskom je dnu. Daleko ispod Nizozemske, Austrije i Luksemburga. Naša zemlja je predzadnja na listi. Iza nas su tek Makedonija i Litva. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene