Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HOROR RATA

Oteli tri generacije jedne obitelji: "Vidio sam kako drži dvoje male djece dok su je teroristi okružili"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Shiri i njezino dvoje djece, supruga i njezine roditelje oteo je Hamas. I dalje se ne zna gdje su. Oteti su iz svo doma.

Yossi Sneider na snimci je prepoznao svoju rođakinju i njezino dvoje male djece okružene militantima. Pokušao je kontaktirati svoju obitelj u subotu kako bi se uvjerio da su sigurni, ali nitko se nije javljao, piše BBC. 

Nekoliko sati nakon pokušaja poziva u subotu ujutro, naišao je na fotografiju onoga što je izgledalo kao njegova sestrična Shiri Bibas i njezino dvoje djece - četverogodišnja Ariel i devetomjesečni Kfir.

"Oko 10 ujutro vidio sam sliku Shiri kako drži dvoje male djece, dok su je Hamasovi teroristi okružili."

"Nisam mogao vjerovati", rekao je Sneider za BBC Radio 4. Ubrzo je primio video na kojem se vidi Shiri kako je drže teroristi, a ona plače dok drži dvije bebe u rukama. 

"Odveli su ih bez hrane, pelena, bez ičega", dodao je Sneider. "Samo se nadamo da ih nisu odvojili od majke". 

Shirini roditelji i suprug - Margit Silverman, Yossi Silverman i Yarden - također su nestali. Sneider je s njima pokušao stupiti u kontakt, ali bezuspješno. Margitino zdravlje jedna je od njegovih glavnih briga. "Margit je vrlo, vrlo bolesna osoba. Ima vrlo tešku Parkinsonovu bolest i dijabetičarka je."

Sneider je siguran da su njegovu sestričnu Shiri i njezino dvoje djeve uzeli kao taoce, no nije sigurna što se dogodilo s njezinim roditeljima i njenim suprugom. 

"Ona ne zaslužuje ovo, nitko to ne zaslužuje", rekao je. Izrael procjenjuje da Hamas drži između 100 i 150 ljudi koje je oteo u subotu iz područja na jugu Izraela.

Borci islamističke organizacije Hamasa koja vlada u Gazi upali su u subotu u gradove u Izraelu, koji se suočio s najsmrtonosnijim danom u proteklih nekoliko desetljeća.

Izrael je uzvratio zračnim napadima na Palestince u Gazi.

Dosad je prema raspoloživim podacima ubijeno više od 900 Izraelaca, a u izraelskom odgovoru na Gazu oko 700 Palestinaca.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene