Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do daljnjeg

Na burzi obustavljeno trgovanje dionicama Agrokorovih tvrtki

Ponovno se trguje dionicama Agrokorovih kompanija (Foto: Pixell) - 3
Ponovno se trguje dionicama Agrokorovih kompanija (Foto: Pixell) - 3 Foto: Pixell
Zagrebačka burza (ZSE) u četvrtak ujutro privremeno je obustavila trgovanje dionicama tvrtki iz sastava Agrokora. Zabrana trgovanja trajat će "do objave javnosti informacija o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika".

Odmah po otvaranju Zagrebačke burze objavljene su obavijesti o privremenoj obustavi trgovanja dionicama osam kompanija iz sastava Agrokora koje su izlistane n ZSE-u: Leda, Jamnice, Zvijezde, Belja, PIK Vinkovaca, Vupika, Tiska i Žitnjaka.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Propusti u slučaju Agrokor - 2 Dopuna istrage Dnevnik Nove TV doznaje: Ide se na novo skupo vještačenje u slučaju Agrokor, odabir pao na inozemne financijske vještake

Obustava, prema očitovanju Burze, "traje do objave javnosti informacija o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika".

Podsjetimo, privremeno vjerovničko vijeće Agrokora podržalo je u srijedu nacrt nagodbe prema kojem bi se Agrokor trebao podijeliti u dvije tvrtke. Jedna je Agrokor Holding u koji bi ušlo 30-ak tvrtki za koje se procjenjuje da bi mogle opstati na tržištu, među kojima su Ledo, Zvijezda, Belje, Jamnica, Pik, Tisak, Vupik i Konzum, a bit će u vlasništvu dobavljača, banaka i vlasnika obveznica.

U drugoj tvrtki, naziva Agrokor, ostao bi neprofitabilni dio koncerna i dio dugova, a ta bi se tvrtka likvidirala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene