Ponovno se trguje dionicama Agrokorovih kompanija (Foto: Pixell) - 3
Ponovno se trguje dionicama Agrokorovih kompanija (Foto: Pixell) - 3 Foto: Pixell

Zagrebačka burza (ZSE) u četvrtak ujutro privremeno je obustavila trgovanje dionicama tvrtki iz sastava Agrokora. Zabrana trgovanja trajat će "do objave javnosti informacija o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika".


Odmah po otvaranju Zagrebačke burze objavljene su obavijesti o privremenoj obustavi trgovanja dionicama osam kompanija iz sastava Agrokora koje su izlistane n ZSE-u: Leda, Jamnice, Zvijezde, Belja, PIK Vinkovaca, Vupika, Tiska i Žitnjaka.

Vezani članci PR Virgin Galactic je krenuo ka zvijezdama, a od sada možete trgovati cijenom dionica ove tvrtke i iz Hrvatske! I dalje se kupuju dionice Agrokorovih tvrtki (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Obustavljeno trgovanje dionicama Agrokorovih tvrtki

Obustava, prema očitovanju Burze, "traje do objave javnosti informacija o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika".

Podsjetimo, privremeno vjerovničko vijeće Agrokora podržalo je u srijedu nacrt nagodbe prema kojem bi se Agrokor trebao podijeliti u dvije tvrtke. Jedna je Agrokor Holding u koji bi ušlo 30-ak tvrtki za koje se procjenjuje da bi mogle opstati na tržištu, među kojima su Ledo, Zvijezda, Belje, Jamnica, Pik, Tisak, Vupik i Konzum, a bit će u vlasništvu dobavljača, banaka i vlasnika obveznica.

U drugoj tvrtki, naziva Agrokor, ostao bi neprofitabilni dio koncerna i dio dugova, a ta bi se tvrtka likvidirala.