Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koji oblik vidite na priloženoj fotografiji?


Nema točnog ili pogrešnog odgovora, a ono što vidite govori o vama više nego mislite. Znanstvenici, naime, vjeruju da su osobe koje vide krug liberalnije i sklonije podržati primjerice istospolne brakove i legalizaciju marihuane, piše News.com.au.

Vezani članci Mislav Bago - 2 Jesu li profitirali u kampanji? Pad rejtinga bilježi samo jedan političar, ostali su u blagom porastu. Doznajte i što građani misle o radu Vlade Krpelj, ilustracija Opasni nametnici koji vrebaju iz zelenila: Epidemiologinja otkrila na što treba posebno paziti i koji od njih mogu uzrokovati teške bolesti

Oni koji misle da oblik na slici ne izgleda kao krug vjerojatnije su konzervativni birači s interesima za migraciju, zaštitu prava vlasnika biznisa i koji žene smanjiti zlouporabu droge u društvu.

TISUĆLJEĆIMA SKRIVANE TAJNE Stručnjaci na pragu velikog otkrića

Ovo je rezultat studije u sklopu koje je ispitanicima pokazan niz neznatno izmijenjenih oblika, poput kruga na fotografiji koji zapravo nije u potpunosti pravilan.

Oni koji su zanemarili mane te oblik i dalje zvali kurgom bili su liberalniji i skloniji pomoći. Oni koji nisu 'oprostili' mane bili su konzervativniji.

Istraživanje je proveo doktor Ben Ambridge sa sveučilišta Liverpool.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook