Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će upisati fakultet?

Objavljene privremene rang-liste za upis na fakultete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mrežnim stranicama www.postani-student.hr danas su objavljene privremene rang-liste kandidata za upis na fakultete

Na mrežnim stranicama www.postani-student.hr danas su objavljene privremene rang-liste kandidata za upis na studijske programe visokih učilišta za akademsku godinu 2011./2012., dok će konačne rang-liste biti objavljene u petak, priopćila je Agencija za znanost i visoko obrazovanje, dodajući da je ove godine u ljetnom roku studijske programe prijavilo ukupno 40.369 kandidata.

Ukupno je prijavljeno 728 studijskih programa, od kojih najviše prijava imaju studiji Ekonomije (6316 prijava) i Poslovne ekonomije (6176 prijava) Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Agencija napominje da su današnje rang-liste privremene te će se redoslijed kandidata na njima tijekom sljedećih dana mijenjati. Kandidati mogu mijenjati svoje liste prioriteta studijskih programa, brisati neke studijske programe, dodavati nove studijske programe (u okviru ranije položenih ispita državne mature) ili odustati od prijave svih studijskih programa do četvrtka, 7. srpnja.

Kandidati će za svaki prijavljeni studijski program moći vidjeti koliko su ukupno bodova ostvarili, detaljnu strukturu bodova, kao i cijelu rang-listu, što će im pomoći da procijene svoje šanse za upis te u skladu s time pripreme svoju optimalnu listu prioriteta studijskih programa, priopćila je Agencija upozoravajući kandidate da moraju pozorno pratiti svoje pozicioniranje, s obzirom na to da će se rang-liste tijekom navedenog razdoblja periodički obnavljati.

Svaki kandidat do 7. srpnja u 23.59 mora svoju listu prioriteta studijskih programa potvrditi tajnim zaštitnim brojem.

Konačne rang-liste bit će objavljene u petak 8. srpnja i tada će se kandidat naći samo na rang-listi onog studijskog programa na kojem je stekao pravo upisa, odnosno našao se unutar upisne kvote, a koji je najviše na njegovoj listi prioriteta.

Ove godine u ljetnom roku putem Nacionalnog informacijskog sustava na visoka učilišta prijavilo se ukupno 40.369 kandidata, što je više od prošle godine, kada ih je bilo 38.379 kandidata, ističe se u priopćenju.

Nakon zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, po broju prijava slijede studij Građevinarstva (4577 prijava) Građevinskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, studij Prometa (4214 prijava) Prometnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, studij Politologije (3375 prijava) Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, studij Elektrotehnike i informacijske tehnologije i Računarstva (3124 prijave) Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, studij Novinarstva (2987 prijava) Fakulteta političkih znanosti, stručni studij Javne uprave (2783 prijave) Društvenog veleučilišta u Zagrebu, stručni studij Poslovne ekonomije (2348 prijava) Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te studij Psihologije (2345 prijava) Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dodaje se. (HINA)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene