Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čučić se nije pojavio u zatvoru

Iz Hrvatske pobjegla i supruga doktora Šimića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubomir Čučić nije se pojavio u remetinečkom zatvoru gdje je trebao početi služiti kaznu od godinu dana zbog zlostavljanja bivše supruge.

Nadležni Županijsku sud u Sisku Čučića će morati prisilno dovesti, nakon što i službeno od zatvora dobiju obavijest da se nije pojavio.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin potpisan dekret Rusija mami strane državljane da se bore protiv Ukrajine, Putin pripremio povlastice Slika nije dostupna Bez zloporaba dvojnog državljanstva Šimonović: Lepoglava ili zenica, Glavaš nezabrinut

Ljubomir Čučić, bivši hrvatski veleposlanik u Belgiji, nije se javio i neće se javiti na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne na koju je pravomoćno osuđen lani u prosincu lani zbog zlostavljanja bivše supruge Magali Boers.

Kao i mnogi do sada, Čučić kaznu vješto izbjegava, a pomaže mu dvojno državljanstvo. 

>> 'Neću u hrvatski zatvor, to bi bio trijumf laži'

>> Ljubomir Čučić mora na izdržavanje zatvorske kazne do 5. studenog

Dvojno državljanstvo dobro je iskoristio i kirurg Ognjen Šimić. Na dan presude iz Rijeke je otišao u Bosnu i Hercegovinu.

Isto je učinio i Svjetlan Stanić. Akciju Maestro u kojoj je osumnjičen za davanje mita donedavno pratio je također iz Bosne i Hercegovine.

'To nije samo hrvatski problem, to je problem dvojnih državljanstava općenito, jer naravno svaka država želi svojem građaninu omogućiti dvojni državni identitet zemlje s kojom je povezan. Tako im se na neki način pokušava omogućiti ali i onemogućiti da to zloupotrebljavaju', rekao je ministar pravosuđa Ivan Šimonović. .

No, primjera zloupotrebljavanja sve je više. I, čini se, teško će im se stati na kraj uz sve reforme hrvatskog pravosuđa koje se u posljednjih dana najavljuju.

'Potrebno je tražiti suradnju sa zemljama u našem susjedstvu jer se ovi problemi ne mogu riješiti u samo jednoj zemlji', rekao je Ivo Sanader. 

>> Šimić: 'Da sam zdrav i mlađi ostao bi izdržavati kaznu u Hrvatskoj'

>> Ljerka Krajnović tuži suprugu Ognjena Šimića

Popisu se može dodati i supruga osječkog kardiokirurga Ognjena Šimića.Već drugi put nije se pojavila pred sudom u slučaju tužbe Ljerke Krajnović zbog klevete. Policija ju je tražila na kućnoj adresi no rečeno im je da je u Njemačkoj.

Sud je naložio policiji da utvrdi njezinu točnu adresu u Njemačkoj gdje će biti dostavljen slijedeći poziv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene