Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nije se pojavio na sudu

Sud izdao nalog za dovođenje Čučića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Sisku, kako je izjavila glasnogovornica tog suda sutkinja Snježana Mrkoci, jučer je izdao nalog za dovođenje u zatvor Ljubomira Čučića, bivšeg hrvatskog veleposlanika u Belgiji, jer se 5. studenoga nije javio na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne na koju je pravomoćno osuđen u prosincu prošle godine zbog zlostavljanja bivše supruge Magali Boers.

Po rješenju Županijskoga suda od 27. listopada, koji je odbio treći Čučićev zahtjev za odgodu odlaska na izdržavanje zatvorske kazne, Čučić se u zatvor Remetinec u Zagrebu trebao javiti 5. studenoga, ali je na dan kada se trebao pojaviti u zatvoru, uputio 'otvoreno pismo hrvatskoj javnosti'. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši diplomat u bijegu Objavljena tjeralica za Čučićem Slika nije dostupna Bivši diplomat u bjegu Izdana tjeralica za Čučićem

>> 'Neću u hrvatski zatvor, to bi bio trijumf laži'

>> Ljubomir Čučić mora na izdržavanje zatvorske kazne do 5. studenog

>> Čučić nije kriv za nezakonito oduzimanje djeteta

U njemu je naveo 'da je u francuskome gradu Reimsu i da ne će u hrvatski zatvor jer nije učinio ništa od onoga za što ga se tereti', te 'da je odluka o njegovoj kaznenoj odgovornosti donesena u sudskom postupku koji sam za sebe predstavlja kazneno djelo'.

Čučićeva odvjetnica i supruga Nataša Pifar-Čučić izjavila je 6. studenoga kako se njen muž nije javio i neće se javiti na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne 'ne zbog toga da bi izbjegao izdržavanje kazne zatvora, nego zbog toga što se u Francuskoj nalazi u borbi za skrb nad kćerima Sarom i Larom'.

'Ako dovođenje bude neuspješno, policija će nas o tome obavijestiti, nakon čega ćemo poduzeti daljnje zakonske mjere, raspisati najprije domaću tjeralicu, a ako ga policija ne nađe u Hrvatskoj, za njim ćemo raspisati međunarodnu tjeralicu', rekla je glasnogovornica Mrkoci.

Čučić ima hrvatsko i francusko državljanstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene