Objavljena je nova imovinska kartica Lovre Kuščevića.

Galerija


Ministar uprave Lovro Kuščević je u četvrtak poslao značajne izmjene svoje imovinske kartice Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, a danas su izmjene i objavljene.

Vezani članci Povjerenstvo za odlucivanje o sukobu interesa (Foto:Pixsell,Igor Kralj) Premijer Plenković ponovno na dnevnom redu Povjerenstva za sukob interesa: Vjenčanog kuma predložio je za veleposlanika Lovro Kuščević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Kuščević ipak neće u Odbor za zakonodavstvo: ''Procijenio je da u ovom trenutku vjerojatno ne bi bio član''

Ministar je preko noći izgubio 1,5 milijuna kuna vrijednosti na svojoj vili s bazenom u Nerežišćima na Braču koju iznajmljuje ljeti za 16.000 kuna tjedno. Umjesto šest milijuna kuna, sad ju je Kuščević procijenio na “tek” 4,5 milijuna, piše 24 sata.

Također, povećao je ukupnu površinu te kuće s okućnicom. Umjesto 350 četvornih metara (sama kuća), sad su upisana 952 četvorna metra što je površina cijelog zemljišta na kojem je kuća s dvorištem i bazenom.

Kuščevićeva vila je inače kroz godine često mijenjala vrijednost i površinu. Prije osam godina, tri godine nakon što je napravio kuću, upisao je da ona vrijedi sedam milijuna kuna i ima površinu 1000 četvornih metara s okućnicom. No, nije ovo jedina izmjena.

Ima ih i na drugoj kući koja je do 2015. godine bila štala, a onda je načelnik Kuščević predložio izmjenu prostornog plana kojim je ona mogla postati kuća pa ju je i sagradio. Sad u toj kući živi obitelj dok vilu iznajmljuju. Ta je kuća bila upisana s površinom 60 kvadrata vrijednosti 200.000 kuna. Sad je Kuščević upisao i okolno zemljište, ukupno 2648 kvadrata, i podigao vrijednost na 500 tisuća kuna.

Upisana je i jedna građevinska čestica, koje dosad nije bilo u imovinskoj kartici ministra. Radi se o čestici od 137 kvadrata koju je ministar procijenio na 35.000 kuna.

Što se tiče suprugina zemljišta, ona ima građevinsku parcelu od 686 kvadrata i drugu, veću, od 1659 kvadrata. Radi se o zemljištu koje je kupila s još 1951 kvadrata za tek 60.000 kuna. Ali je 2011. općina na čelu koje je bio suprug prenamijenila zemljište pa je cijena porasla.

Prodala je 1951 kvadrat za 1,5 milijuna kuna, a vrijednost ostatka procijenila je na 1,3 milijuna kuna. Sad je smanjila vrijednost zemlje koja joj je ostala za 250.000 kuna. Ostala imovina je ostala iste vrijednosti i površine.

Uz navedeno, Kuščević već ranije ima prijavljeno da mu supruga od iznajmljivanja zarađuje 120.000 kuna godišnje, čeka još 1,4 milijuna kuna od prodaje zemlje, a on ima šumu vrijednu 150.000 kuna, šumu vrijednu 5000 kuna i vinograd vrijedan 50.000 kuna. Od pokretnina tu su dva stara Mercedesa, Honda i čamac, pišu 24 sata.

Neki novi, neki stari: Evo što od mandata očekuju naši zastupnici u Europskom parlamentu