Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio imovinsku karticu

Doznajte OVDJE što Ivo sve posjeduje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugoočekivana imovinska kartica bivšeg premijera Sanadera je objavljena.

Po njoj saborski zastupnik Ivo Sanader prima mjesečnu neto plaću u iznosu 15.452 kune što je za oko sedam tisuća kuna manje od prošle imovinske kartice. Od nekretnina posjeduje dva stana, jedan u Splitu i drugi u Zagrebu koje je stekao kupnjom od samostalne djelatnosti. Vlasništvo nad oba stana je poznato i iz priješnjih kartica

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Saborski zastupnik Boris Kunst živi na oranici?! Slika nije dostupna Sanaderovi satovi i tepisi teški milijun i pol kuna

>> Sanader do ponoći mora predati imovinsku karticu

Posjeduje i vinograd u Zaprešiću, a jedna od novosti za razliku od prethodne imovinske kartice je i kupnja grobnog mjesta u Zagrebu. Vozni park u obitelji Sanader se nije promijenio, još uvijek se radi o Renaultu 8 iz 1967.godine te Mercedesu supruge starog 11 godina.

Udio u tri tvrtke

Od ostalih pokretnina Sanader je izdvojio jedan i pol milijuna kuna koje je stekao 'kupnjom od samostalne djelatnosti, imovine i imovinskih prava. Tu su i udjeli u tri trgovačka društva. Riječ je o dvije tvrtke, Alia Savjet i Perbujac sa sjedištem u Zagrebu. Obje su procijenjene na vrijednost od 142.500 kuna i u njima Sanader posjeduje 47.5 posto dionica.

Sanader je još uvijek i vlasnik Prima Consultinga u Innsbrucku čija je nominalna vrijednost 33,250 eura.
U Alii Savjetovanje Sanader je od rujna 2009. bio u upravi gdje je zaradio otprilike 180 tisuća kuna.

Bračni par Sanader ima ušteđenih 281 tisuću u kunama i 25 tisuća u eurima. Od honorara za predavanja i pisanja članaka Sanader je na godišnjoj razini u džep stavio oko 30 tisuća kuna dok mu je sveučilište Columbia iz New Yorka za nastavni projekt isplatilo 25 tisuća američkih dolara.

Uz to sve, bivši premijer naglašava kako još posjeduje naslijeđenih 105.500 eura. Navedeno možete provjeriti na internet stranici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene