Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozamašan iznos

Objavljen natječaj za državni posao s najvećom plaćom: Ponuda je primamljiva, a ovo su i uvjeti

Hrvatska poštanska banka
Hrvatska poštanska banka Foto: Cropix
Ministarstvo financija objavilo je natječaj za članove uprave i direktora Hrvatske poštanske banke. Upravo on ima najveću plaću od svih šefova državnih firmi u zemlji.

Aktualnim članovima uprave Hrvatske poštanske banke u rujnu 2023. godine ističe mandat. Raspisan je tako novi natječaj na kojem se traže četiri člana uprave i predsjednik, a riječ je o šefu državne firme s najvećom plaćom u zemlji.

U natječaju Ministarstva financija stoji da kandidati za prijavu trebaju ispunjavati dva osnovna uvjeta - imati obrazovanje u matematici, ekonomiji ili pravu i njima srodnim strukama te upravljačko iskustvo. Osim toga moraju imati znanje engleskog jezika te ne biti ni u kakvom sukobu interesa.

Pročitajte i ovo Ilustracija velike razlike Pogledajte koliko su porasle plaće u Zagrebu: U jednoj djelatnosti prosječno zarade gotovo 2000 eura

Svi kandidati koji se prijave u roku od 15 dana od objave natječaja i ispunjavaju uvjete bit će pozvani na razgovor u Ministarstvo financija.

Kroz razgovore s kandidatima utvrdit će se i ocijeniti njihovo radno iskustvo, radno iskustvo u organiziranju i vođenju poslova, poznavanje korporativnog upravljanja i poznavanje financija i računovodstva.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Analize i reforme Hoće li napokon biti ukinuti ugovori o dosmrtnom uzdržavanju? Malenica: ''Puno je problema u praksi''

Registar trgovačkih društava u vlasništvu države na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa otkrio je da najvišu plaću, od predsjednika Uprava i direktora, ima čelnik Hrvatske poštanske banke Marko Badurina.

Prema podatku iz studenog prošle godine bruto plaća predsjednika Uprave HBP-a je čak 92.241 kunu, a dok plati sve što od njega zahtjeva država, ostane mu čisti neto od 57.276 kuna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene