Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žuljević se 3. svibnja automobilom vraćao s mise kada su ga presreli atentatori na motociklima.


Zagrebačka policija objavila je fotorobot osobe koje dovode u vezu s ubojstvom Vinka Žuljevića Klice, koji je na ulici likvidiran 3. svibnja ove godine. Riječ je moguće o muškarcu u dobi između 30 i 35 godina, koji je visok oko 185 centimetara i svijetlo smeđe kose.

Vezani članci PU zagrebačka traži muškarca s fotografija - 1 Prepoznajete li muškarca s fotografija? Zagrebačka policija traži ga zbog razbojništva u Zagrebu Prometna nesreća u Dubravi Nakon bizarne nesreće u Dubravi kaznu će dobiti i vlasnici nepropisno parkiranih auta, a mogli bi imati i dodatni problem

Odmah nakon ubojstva formirana je i posebna radna skupina koja se bavi razrješenjem tog ubojstva koje je imalo dramatičan odjek u javnosti, budući da je Klica ubijen usred bijela dana na Glavnoj cesti u Sesvetama. Ispitano je u međuvremenu više stotina osoba i obavljeno preko 200 obavijesnih razgovora sa Klicinom obitelji, suradnicima i prijateljima.

Otkriveni novi detalji - Vinko Žuljević Klica je bio pod istragom zbog ratnih zločina

Klica je umirovljeni časnik HVO-a, a nakon ubojstva policija je objavila da je sudjelovalo više nepoznatih osoba. Sve se povezivalo i sa zagrebačkim podzemljem, kao i 40 brutalnih ubojstava unazad 25 godina. U niti jednom slučaju nije otkriven naručitelj.

Žuljević se 3. svibnja automobilom vraćao s mise kada su ga presreli atentatori na motociklima. Izrešetali su ga hicima iz vatrenog oružja i pobjegli s mjesta zločina. Dok je policija stigla, na drugom kraju grada već je zapaljen automobil. Sumnja se da je i taj automobil korišten u atentatu, a zatim zapaljen da bi se uništili tragovi.

Policija nije sigurna što je motiv ove likvidacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook