Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lakše ozlijeđeni

Završena istraga napada na policajce u Zagrebu: Dvojica mladića pritvorena, treći još uvijek na ispitivanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija u petak je dovršila kriminalističko istraživanje nad trojicom muškarca, državljanima Hrvatske, BIH i Srbije. zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi, nakon što su napali i lakše ozlijedili dvojicu policajaca u Kozari putevima.

Dvojica muškaraca predana su pritvorskom nadzorniku, dok se nad trećim još provodi istraga, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava.

Osumnjičeni su 23-godišnji državljanin Hrvatske i 21-godišnji državljanin BiH, koji su predani pritvorskom nadzorniku, a nad 21-godišnjim državljaninom Srbije nastavlja se kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici su 9. prosinca oko 14 sati u Ulici III. Kozari put II. odvojak tijekom obavljanja poslova na ulici uočili trojicu muškaraca kojima su prišli i započeli s provjerom identiteta 21-godišnjeg državljanina Srbije.

Nakon što su mu rekli da mora poći s njima u službene policijske prostorije, on je i pristao nakon kraćeg negodovanja. No, ostala dvojica su odmah zatim s leđa prišli policajcima te ih fizički napali kako bi ih spriječili u obavljanju službene radnje.

Sudjelovalo još nekoliko zasad nepoznatih muškaraca

U napadu je sudjelovao i 21-godišnji državljanin Srbije zajedno s još nekoliko zasad nepoznatih muškaraca koji su dotrčali do njih.

"Tijekom fizičkog napada, policijske su službenike udarcima i nasrtajima srušili na tlo te nastavili s napadom da bi jedan od napadnutih policijskih službenika, kako bi od sebe i kolege odbio izravan napad, na siguran način ispalio u zrak hitce iz službenog pištolja, a što je rezultiralo prekidom napada i bijegom počinitelja", navodi se u priopćenju PUZ-a.

Ozlijeđenim policajcima pružena je liječnička pomoć u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policajci lakše ozlijeđeni Napad na policajce: Priveli dvojicu osumnjičenih, traga se za ostalima

Pročitajte i ovo Ivana Pezo Moskaljov - 1 Ulica bila blokirana satima I dalje traje velika potraga za napadačima na policajce, na teren su izašli zbog mladića s podebljim dosjeom

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja hrvatski državljanin i državljanin BiH predani su pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu Općinskome državnom odvjetništvu u Zagrebu, a nad muškarcem koji je početno legitimiran nastavlja se kriminalističko istraživanje.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene