Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivistice traže suspenziju

'Obiteljsko nasilje kada ga počini župnik još je teži zločin'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb oštro osuđuju ponašanje župnika Ž. Z., Đakovačko-srijemske biskupije i Caritasa.

Navode da iz pisanja medija vidljivo da je župnik Ž. Z. navodno kontinuirano dugo vremena bio nasilan prema izvanbračnoj partnerici  i mldbobnoj djeci. Aktivistice tvrde da je prema dobivenim informacijama nasilje prema ženi i malodobnoj djeci kolumiralo 8. prosinca ozbiljnim prijetnjama putem sms poruka.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

>> 'Svakodnevno ih ubijaju, kamenuju i premlaćuju'

'Nedopustivo je postupanje Općinskog državnog odvjetništva koje je odlučilo da nema elemenata da se gospodina župnika zadrži u pritvoru', stoji u priopćenju aktivistica. Dodaju kako je skandalozno da je kriminalistička obrada zaustavljena nakon intervencije Biskupije Đakovačko-srijemske. Traže trenutnu suspenziju Ž. Z. pozicije župnika, kao i predavača vjeronauka u osnovnim školama.

Aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb ističu kako je katolička vjera u javnosti predstavlja moralnu vertikalu u hrvatskom društvu, pa stoga obiteljsko nasilje, kada ga počini predstavnik katoličke crkve, predstavlja puno teži zločin nego kada ga počini osoba koja je na javno-društvenoj sceni nepoznata.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene