Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putnici gubili živce u kolonama

FOTO Huligani planirali masovnu tučnjavu: Policija pokazala što je sve pronašla na A1, spriječen još veći kaos

Aktualno Galerija Policija spriječila navijački incident na A1 Policija spriječila navijački incident na A1 Foto: MUP/Twitter Policija spriječila sukob navijača - 6 Policija spriječila sukob navijača - 6 Foto: MUP RH Policija spriječila sukob navijača - 5 Policija spriječila sukob navijača - 5 Foto: MUP RH Policija spriječila sukob navijača - 4 Policija spriječila sukob navijača - 4 Foto: MUP RH +2 Policija spriječila sukob navijača - 3 Galerija 1/7 >>
Policija je predvidjela mogući sukob navijača jer je Torcida putovala u Osijek, a navijači Dinama u Šibenik. Objasnili su kako je tekla akcija.

Na autocesti A1 kod odmorišta Jadova u nedjelju popodne u smjeru Zagreba iz kolone vozila, samoinicijativno, izašli su maskirani Torcidaši. Policija je odmah javila kako su spriječili sukob navijača, no unatoč tome, na A1 stvorile su se kilometarske kolone. Promet je neko vrijeme bio čak i zaustavljen, a kad je i pušten, tekao je vrlo sporo i uz zastoje, što je izazvalo bijes svih koji su zbog huligana zapeli na putovanju

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH"

Policija je jučer objavila kako su kod Torcide koja je putovala na gostovanje Hajduka u Osijek, pronašli drvene palice. 

Danas su opisali detalje cijelog incidenta. Kažu kako je kolonu od oko 40 osobnih i kombi vozila s gostujućim navijačima pratila interventna policija. Kolona se oko 15 sati samoinicijativno zaustavila kod mosta Jadova. Zaustavili su promet, a iz vozila su izašli maskirani kacigama, maskama i dijelovima odjeće.

"Zbog namjernog zaustavljanja, kao i činjenice da se iz suprotnog smjera – u smjeru juga – kreću pripadnici navijačke skupine koji putuju na utakmicu na Šubićevcu ranije te večeri, koordiniranom akcijom policijskih snaga na terenu izmijenjena je trasa kretanja za oko 80 osobnih i kombi vozila te navijačke skupine i to njihovim isključenjem s autoceste", navode u PU ličko-senjskoj.

Kažu kako je pravovremenom reakcijom policije spriječen sukob te su navijači oko 16 sati nastavili put prema Osijeku i Šibeniku.

Pregledima mjesta na kojima su se zaustavile obje skupine policija je pronašla velike količine raznih, kako kažu, većinom drvenih predmeta pogodnih za nanošenje tjelesnih ozljeda što ide u prilog sumnji da je sukob bio ranije planiran. 

"Zbog opisanog događaja na autocesti A1 u smjeru Zagreba došlo je do zastoja u prometu koji je normaliziran oko 16 sati, dok je u smjeru Splita došlo do kraćih povremenih zastoja, a policija je na mjestu događaja poduzimala mjere u cilju otklanjanja opasnosti za sudionike u prometu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja počinitelja protupravnih ponašanja", kažu u policiji.

Policija predvidjela mogući sukob

Policija je, uzimajući u obzir istovremeno održavanje dviju utakmica suprotstavljenih navijačkih skupina, vrlo vjerojatnim ocijenila mogućnost pokušaja organiziranja njihovog sukoba tijekom trasa kretanja.

Iz navedenog razloga u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom ranije je izmijenjeno vrijeme održavanja tih dviju nogometnih utakmica na suprotnim stranama Hrvatske.

"Ta se odluka pokazala ispravnom. Istovremeno sva mjesta kretanja navijača u smjeru juga bila su pokrivena dovoljnim policijskim snagama, dok su se navijači u smjeru sjevera kretali u potpunosti pod pratnjom policije", hvale se u MUP-u.

Cijeli događaj je snimljen te je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio identiteta svih sudionika.

Potpuna preprata navijača završila je jutros u 8 sati njihovim dolaskom u Split te tijekom povratka nije bilo postupanja policije.

U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije policijskih uprava diljem Republike Hrvatske.

"Poseban pozdrav djevojčici Jani...

Policija je na kraju zahvalila putnicima u kolonama na strpljenju, a priopćenje završili posvetom djevojčici o kojoj je DNEVNIK.hr jučer pisao. Jana boluje od spinalne mišićne atrofije zbog čega mora biti na respiratoru. Njena obitelj zatekla se u koloni, strahujući koliko će baterija na respiratoru izdržati...

"Posebne pozdrave upućujemo djevojčici Jani. Jana zbog zdravstvenog stanja koristi respirator, a tada je s obitelji u automobilu zastala u gužvi. Iz kolone u zastoju izdvojio ih je policijski motorist i osigurao im žurni koridor prolaska kroz kolonu vozila", naveli su u policiji.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene