Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBITELJ TOLJANIĆ

Katarina ima dvanaestero djece, prošle godine izgubila je supruga, a sada je njezina obitelj dobila veliko priznanje: "Vjerujem da je i njemu puno srce"

Aktualno Galerija Katarina Toljanić i njezina europska velika obitelj - 5 Katarina Toljanić i njezina europska velika obitelj - 5 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Toljanić i njezina europska velika obitelj - 3 Katarina Toljanić i njezina europska velika obitelj - 3 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Toljanić i njezina europska velika obitelj - 1 Katarina Toljanić i njezina europska velika obitelj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Toljanić i njezina europska velika obitelj - 6 Katarina Toljanić i njezina europska velika obitelj - 6 Foto: DNEVNIK.hr +1 Katarina Toljanić i njezina europska velika obitelj - 2 Galerija 1/6 >>
Trinaesteročlana obitelj Toljanić iz Vrbnika na otoku Krku primila je veliko priznanje. Uručena joj je nagrada za Europsku veliku obitelj godine. Nagradu im je uručio glavni tajnik Europske konfederacije velikih obitelji, a svečanosti je nazočio i predsjednik Republike Zoran Milanović. S Katarinom Toljanić razgovarala je Barbara Štrbac.

Hrvatska ima Europsku veliku obitelj godine, i to obitelj koja broji trinaest članova. Iako je sama nagrada u njihove ruke stigla još krajem prošle godine, zbog pandemijskih mjera tek im je sada i službeno uručena, i to u velikom stilu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova ideja Dijelimo Šengen, euro, Erasmus i zajedničko tržište: Europska komisija želi uvesti i europsku diplomu Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

Gospođo Toljanić, dobar vam dan. Što vam ova nagrada znači?

Ta nagrada nam je jedno veliko priznanje i jako smo iznenađeni i počašćeni što u današnje vrijeme netko ukazuje na važnost, prvenstveno života u obitelji, ali pogotovo života u mnogobrojnoj obitelji.

Stigla je u zaista teškom trenutku za vas?

Da, stoga nam je još i draža. Istina je, težak je trenutak bio jer smo ostali bez glave naše obitelji, ali vjerujem da je i njemu isto puno srce.

Vi balansirate veliku obitelj i veliku tvrtku. Kako uspijevate?

Tu je bilo puno odricanja i morali smo prevagnuti što je bitnije. Moj je suprug uvijek govorio da se sve može kad se poslože prioriteti. Nama je prioritet bila obitelj.

Kako logistički uspijevate sve to stići?

Pa, nekad je to bilo malo teže, ipak su djeca bila malo manja, ali kako su rasla, kako su godine odmicale, već je svatko shvatio ulogu i našao svoj kotačić u cijelom mehanizmu obitelji. Samo treba puno govoriti i razgovarati. Curica je najmanja, ima tri i pol godine. I već sam i baka, mala Beatica ima osam mjeseci, to je takav tip posla u kojemu možemo svi biti uključeni. Posao je u polju, svakog zove i nitko mu se ne ogluši.

Pada li to njima teško?

Naporno zvuči, ali kad se krene, kad bude i pjesma, pa kad bude marenda dok su u polju na zraku svi zajedno, pa kad puste muziku, to bude baš prekrasno.

Imate li neku poruku za druge?

Mi to nismo ništa planirali. Jednostavno smo bili uvjereni da nas Bog vodi i, evo, ispalo je dobro.

Hvala vam lijepo na ovome razgovoru.

Hvala i vama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene