Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah i trepet stanovnika

Teror Amića u Lici traje već desetljećima: "Imaju vile, oružja u autu. Oni idu spremno k vama u polje da vas pretuku"

Obitelj terorizira cijelo selo u Lici - 1
Obitelj terorizira cijelo selo u Lici - 1 Provjereno
Aktualno Galerija Obitelj terorizira cijelo selo u Lici - 9 Obitelj terorizira cijelo selo u Lici - 9 Foto: Provjereno Obitelj terorizira cijelo selo u Lici - 8 Obitelj terorizira cijelo selo u Lici - 8 Foto: Provjereno Obitelj terorizira cijelo selo u Lici - 7 Obitelj terorizira cijelo selo u Lici - 7 Foto: Provjereno Obitelj terorizira cijelo selo u Lici - 6 Obitelj terorizira cijelo selo u Lici - 6 Foto: Provjereno +4 Obitelj terorizira cijelo selo u Lici - 5 Galerija 1/9 >>
Jedna obitelj – strah i trepet svih stanovnika sela Krbava u Lici. Kažu, premlaćuju ih, prisvajaju njihovu zemlju, a njihove životinje, koje lutaju okolicom, uništavaju usjeve i ljetinu i izazvale su već nekoliko prometnih nesreća.

Iako za čak 70 posto zemlje kojom se koriste nemaju nikakve ugovore te unatoč upozorenjima veterinarske inspekcije za nepropisno držanje životinja, država ih je u posljednjih nekoliko godina nagradila s više od 10 milijuna kuna potpora za OPG koji vode.

Pročitajte i ovo Zabranjena javna tribina u Benkovcu - 3 Gledajte u Provjerenom Lagao da je na putu kako bi izbjegao pitanja, reporterka ga razotkrila: "Ravnatelj nije tu, možda je to bio domar" Centar zatajio bolest posvojene djece - 6 donosi Provjereno "Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka

I dok uz mještane strahuje i načelnik Udbine, čiju obitelj čuva policija, iz prozivane obitelji za Provjereno tvrde – ljubomorni su na nas.

U malom ličkom selu svaka obitelj ima povijest s Amićima. Ima je i Juraj Jelinić, koji se kroz suze prisjeća 2012. godine i traumatičnog susreta s njima. Kosio je travu, kaže, kad su ga izvukli iz traktora i njih petorica ga pretukla. Dan poslije pretukli su mu i sinove i nevjeste.

"Ma imaju vile, oružja u autu, oni su spremni, oni idu spremno k vama u polje da vas pretuku", kaže.

Teror Amića, kažu mještani, traje više od desetljeća. Kulminiralo je prije 10-ak dana, kada su ubojstvom prijetili načelniku Udbine Josipu Seučeku. Sjeme sukoba bio je njegov odlazak na teren s policijom i veterinarskim inspektorima jer, kako kaže, želi da prestane strahovlada jedne obitelji.

"Ja sam se našao s jednim partnerom u kafiću, gdje je poslije bilo jako neugodnih situacija, mrvicu fizički, puno verbalno, gdje je meni bilo jako neugodno jer ja u životu nisam osjetio strah za sebe i svoju obitelj, to moram naglasiti. Imam troje djece, živim na Udbini i planiram ostati", rekao je Seuček za Provjereno.

U kojim uvjetima drže stoku, na čijoj zemlji, premlaćuju li ljude da bi im uzeli zemlju i na što Amići troše državne milijune  – po odgovore na ova pitanja ekipa Provjerenog otišla je u Perušić, pred kuću obitelji Amić. Iako pred kameru prvo nisu htjeli, to je ipak učinila glava obitelji – djed Pavo Amić Baja. No, glavnu riječ preuzela je Nada, Bajina snaha te supruga i majka uhićenih za prijetnju smrću načelniku.

Njihovu stranu priče pogledajte u večerašnjoj emisiji u 22:45 na Novoj TV.

 

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene