Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIGLO NAJAVLJENO NEVRIJEME

Obilna kiša u Dalmaciji stvara probleme na cestama: Kod Trogira pala 71 litra po kvadratnom metru

Najavljeno nevrijeme i obilna kiša stigli su na Jadran. U Dalmaciji kiša pada već satima, najviše na području Trogira, a na Kvarneru je mjestimično palo i 100 litara kiše po kvadratnom metru.

Kao što su najavljivali meteorolozi, na Jadran su stigle obilne kiše. Na području Trogira pada od 15 sati, dramatično je i u Splitu gdje je do 15 sati palo više od 50 litara kiše po kvadratnom metru, a slično je i u Kaštelima i Solinu, te na šibenskom području.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Dalmaciji velike oborine VIDEO Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo dio Dalmacije: Na cestama se stvorile i bujice Slika nije dostupna bujice na ulicama Potop u Dalmaciji: U svega nekoliko sati palo čak 110 litara kiše, a glavnina oborina tek dolazi

Na Kvarneru je u ponedjeljak palo više od 100 litara kiše po kvadratnom metru, a postaja Ljubitovica kod Trogira zabilježila je 71 litru kiše po kvadratnom metru do 15 sati.

Obilna kiša pada i na splitskom području gdje je količina kiše u kratko vrijeme izazvala mjestimične bujice po prometnicama. Uz kišu, ciklona je donijela vrlo jako jugo koje na splitskom području ima olujne udare, do 88 km na sat, javlja Dalmacija danas.

Kratkotrajna obilna kiša pala je i na području Biograda, a velika količina vode otežava promet na brojnim cestama uz obalu kao što prikazuje i video iz Primoštena.

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja najavio je kako nas ovog tjedna čekaju čak tri kiše. Prvo smirivanje očekuje se sredinom tjedna, a jače oborine ponovno bi trebale krenuti u četvrtak, u petak bi trebalo biti mirnije pa opet kišovito za vikend.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene