Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Spomen-križa

Obilježena obljetnica sloma obrane vukovarskog naselja Lužac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen-križa u vukovarskom naselju Lužac danas je obilježena 23. obljetnica sloma obrane te vukovarske gradske četvrti, gdje je nakon okupacije Jugoslavenske vojske i srpskih paravojnih postrojba, ubijeno 59 hrvatskih branitelja i civila iz Lušca.

Kod Spomen-križa na Lušcu počast ubijenima dale su njihove obitelji, čelnici grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije te braniteljske udruge i udruge stradalnika proizašle iz Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Obilježavanje obljetnice u Jasenovcu - 4 79. obljetnica FOTO Državni vrh s manjinama odao počast stradalima u Jasenovcu: Oporbene stranke i predstavnici Židova odvojeno Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (DP) novi plakat za vukovar Penava za Dnevnik Nove TV o drugom plakatu i tenzijama uoči obilježavanja Dana sjećanja, evo što kaže o Anušiću i jačanju pozicija HDZ-a u Slavoniji

Za ubijene branitelje i civile i sve žrtve srpske okupacije molitvu je predvodio fra Vjenceslav Janjić dok su prigodni program izveli učenici vukovarske Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

Okupacija Lušca u bitki za Vukovar smatra se i početkom sloma tromjesečne obrane grada. Tada je jugosrpski agresor vojnim postrojbama izbio na Priljevo i do obale Dunava, razlomio do tada jedinstvenu i uspješnu obranu grada Vukovara te presjekao komunikaciju između branitelja Borova naselja od onih iz samoga Vukovara, napose Sajmišta i Mitnice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene