Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilježen Dan policije

Prvi su na stravičnim poprištima ubojstava poput onoga na zagrebačkim Mlinovima: "Da bi godinama bili na krvnim deliktima morate imati želju pomagati ljudima"

Aktualno Galerija Dan policije - 6 Dan policije - 6 Foto: DNEVNIK.hr Dan policije - 8 Dan policije - 8 Foto: DNEVNIK.hr Dan policije - 7 Dan policije - 7 Foto: DNEVNIK.hr Dan policije - 5 Dan policije - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Dan policije - 4 Galerija 1/8 >>
Hrvatska policija slavi svoj dan. Tradicionalno, obilježava se na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policajaca.

Na Akademiji u Zagrebu dodijeljena su priznanja najboljim policajcima, a u Rijeci su se oni najmađi imali priliku upoznati s policijskim radom i opremom.

Pročitajte i ovo Nikola Milina gost Dnevnika Nove TV - 3 Glavni ravnatelj policije Nikola Milina Kako će od subote izgledati prelazak granice? "Neće biti velikih gužvi, a ni kontrole kao prije Schengena" Nikola Milina tko istražuje policiju Prvi čovjek policije o nesreći HDZ-ovog župana: "Nije bilo policijskog zataškavanja"

Za rekordnu zapljenu više od pola tone kokaina vrijednog gotovo 60 milijuna eura u uličnoj prodaji godišnju nagradu zaslužili su policajci dubrovačkog odjela za narkotike.

"Nema tu sreće, to je rad na terenu dug skoro godinu dana. To je možda najopasniji segment bilo kojeg vida obrade kriminaliteta jer svi znamo kakve skupine se bave tom vrstom djelatnosti, ali eto mi se držimo zajedno", kazao je voditelj Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Dalibora Špadine.

Nagrađeni za rješavanje teških ubojstava

Kako je policajcima na stravičnim poprištima ubojstva poput onog u zagrebačkim Mlinovima, dobro znaju varaždinski policajci nagrađeni za rješavanje nekoliko slučajeva teških ubojstava.

"Policijskim službenicima koji su prvi zatekli nažalost preminulu djecu će se pružiti psihološka pomoć i to je jedan vid pomoći policijskim službenicima. Prije svega, da bi bili dugi niz godina na krvnim deliktima morate voljeti, nemojte krivo shvatiti sad, voljeti zbog toga što se dogodilo već imati želju da ljudima pomažete upravo na taj način da se borite protiv najtežih počinitelja", objasnio je voditelj Službe općeg kriminaliteta Ravnateljstva policije Ivica Kropek.

U Rijeci su djeca imala priliku isprobati policijsku opremu. Vidjeti demonstraciju policijskog postupanja te najmoderniju tehnologiju kojom se hrvatski policajci danas bore protiv kriminalaca.

"Sad kad vidim ovu opremu, onda si mislim gdje bi nam bio kraj da smo to imali 91., a tada su odavdje odlazili dečki u trapericama i tenisicama", prisjetio se Ivan Jarnjak, ratni ministar unutarnjih poslova.

Novi fokus policije - korupcija i gospodarski kriminal

Novi fokus policije, poručio je ravnatelj policije Nikola Milina, su korupcija i gospodarski kriminal.

"U prvih osam mjeseci ove godine evidentirana su 652 korupcijska kaznena djela, što je za 85 posto više nego lani. Broj kaznenih djela u gospodarskom kriminalu veći je za 20 posto", dodao je Milina.

Hrvatska ima nešto više od 20 tisuća policajaca. Prosječna plaća im je 5800 kuna, no resorni je ministar s proslave poručio kako će tražiti svaku mogućnost za povećanje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene