Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti epidemija

Sva vozila, osobe i pribor moraju biti dezinficirani kad izlaze s mjesta poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sva vozila, osobe i pribor moraju biti dezinficirani prilikom izlaska iz poplavljenog područja.

S obzirom na proglašenu opasnost od epidemija, u svrhu zaštite zdravlja ljudi i životinja i sprječavanja širenja uzročnika bolesti u područja izvan poplavljenog potrebno je provoditi preventivne mjere pojačane dezinfekcije koju organizira, provodi i nadzire veterinarska služba, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet" Cijepljenje Broj oboljelih porastao Prijeti li epidemija još jedne zarazne bolesti? "Može izazvati ozbiljne komplikacije, pogotovo kod osoba s oslabljenim imunitetom"

Pojačana dezinfekcija mora se provoditi na svim kontrolnim točkama koje uspostavlja i osigurava krizni stožer, a po potrebi se mogu odrediti i dodatne točke na kojima se mora provoditi pojačana dezinfekcija.

Sva vozila, osobe i pribor moraju biti dezinficirani prilikom izlaska iz poplavljenog područja odnosno povratka kroz kontrolne točke.

Ne nasjedajte na dezinformacije o poplavljenim područjima!

Dezinfekcija vozila provodi se prskanjem kotača i vanjske površine vozila te prelazak vozila preko spužve natopljene dezinficijensom, a osobe se dezinficiraju presvlačenjem upotrijebljene jednokratne zaštitne odjeće i obuće, uranjanjem gumenih čizama u posude s dezinficijensom te dezinfekcijom ruku dezinfekcijskim sredstvom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene