Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sva vozila, osobe i pribor moraju biti dezinficirani prilikom izlaska iz poplavljenog područja.


S obzirom na proglašenu opasnost od epidemija, u svrhu zaštite zdravlja ljudi i životinja i sprječavanja širenja uzročnika bolesti u područja izvan poplavljenog potrebno je provoditi preventivne mjere pojačane dezinfekcije koju organizira, provodi i nadzire veterinarska služba, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Vezani članci Slika nije dostupna Kaos u Bosanskoj Posavini: Samo u općini Domaljevac pluta 5000 trupala stoke Slika nije dostupna Slavonski Brod: Prvi oboljeli zatražili pomoć u bolnici

Pojačana dezinfekcija mora se provoditi na svim kontrolnim točkama koje uspostavlja i osigurava krizni stožer, a po potrebi se mogu odrediti i dodatne točke na kojima se mora provoditi pojačana dezinfekcija.

Sva vozila, osobe i pribor moraju biti dezinficirani prilikom izlaska iz poplavljenog područja odnosno povratka kroz kontrolne točke.

Ne nasjedajte na dezinformacije o poplavljenim područjima!

Dezinfekcija vozila provodi se prskanjem kotača i vanjske površine vozila te prelazak vozila preko spužve natopljene dezinficijensom, a osobe se dezinficiraju presvlačenjem upotrijebljene jednokratne zaštitne odjeće i obuće, uranjanjem gumenih čizama u posude s dezinficijensom te dezinfekcijom ruku dezinfekcijskim sredstvom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook