Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezakonit prelazak granice

Novi incident: Obalna straža u hrvatskim teritorijalnim vodama uhvatila talijansku ribaricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribarski brod Ninetta obalna straža uhvatila je u utorak oko 22:15 blizu Palagruže.

Hrvatska obalna straža uhvatila je u u utorak talijanski ribarski brod Ninetta u ilegalnom prelasku državne granice.

Brod s četveročlanom posadom uhvaćen je tri nautičke milje unutar hrvatskih teritorijalnih voda. Kapetan je noćas priveden, a brod policija prati prema Visu, javlja Morski.hr.

Brod dužine 22 metara krenuo je iz luke Mola di Bari, a prema podacima AIS sustava za praćenje brodova i aplikacije Vesselfinder, unutar hrvatskih teritorijalnih voda ušao je oko 22:00 sata.

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić (Foto: Dnevnik.hr) nije bilo krivolova Policija pustila Talijane koji su brodom ušli u hrvatski dio Jadrana: Platili su kaznu od 45.000 kuna

"Sinoć oko 22:15 sati zatečeno je talijansko ribarsko plovilo u nezakonitom prelasku državne granice na moru jugoistočno od Palagruže. Po dolasku policijskih službenika zatečen je brod s četiri člana posade. U tijeku je privođenje osoba nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje", potvrila je za Morski.hr Ana Čepić iz odnosa s javnošću splitske policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prepraćena do Malog Lošinja Talijanska ribarica uhvaćena u izlovu ribe kod Suska, pokušali su pobjeći policiji

Početkom rujna talijanska ribarica uhvaćena je u blizini Dugog otoka. Talijanski ribari platili su kaznu od 45.000 kuna. Talijani su se policiji pravdali da se zbog lošeg signala nisu javili Lučkoj kapetaniji i policiji. Nakon toga su se pravdali i da im je parangal upao u more i išao prema hrvatskoj strani nošen vjetrom pa su morali za njim i našli se u hrvatskom teritorijalnom moru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene