Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema opasnosti

Privremeno se zaustavlja NE Krško: "Otkriveno povećano ispuštanje primarnog sustava unutar zaštitne zgrade"

Nuklearna elektrana Krško bit će preventivno zaustavljena, priopćeno je danas. Nema razloga za paniku, a građane se moli za razumijevanje.

Nuklearna elektrana Krško (NEK), koja je u neprekidnom pogonu od završetka remonta 2022. godine, bit će preventivno zaustavljena.

"Operativna ekipa otkrila je povećano ispuštanje primarnog sustava unutar zaštitne zgrade. Ispuštanje nema utjecaja na zaposlenike, stanovništvo i okoliš te je ispod vrijednosti koja je postavljena kao granična tehničkim specifikacijama", objasnili su iz elektrane.

Pročitajte i ovo Zdravko Vukić ravnatelj AZOP-A DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV IZ AZOP-a otkrili do koje mjere je EOS Matrix ulazio u intimu građana: "Na to smo posebno osjetljivi"

Kako bi se točno odredio izvor ispuštanja i daljnji koraci za njegovu sanaciju, potrebno je zaustaviti elektranu, tako da će operativna ekipa započeti kontrolirano postupno smanjenje snage.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čeka rasplet situacije Studentica dotaknula ruku zaštitaru, a sada joj prijeti godinu dana zatvora: Za sve je kriv steznik

Prilikom zaustavljanja elektrane povremeno može doći do ispuštanja pare iz sekundarnog – nenuklearnog dijela elektrane, što se čuje u neposrednoj blizini.

"Mole se stanovnici u blizini elektrane za razumijevanje", poručili su iz elektrane.

Ćevid: "Rad je preventivno zaustavljen"

Na lokaciju je otišla i reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid koja je pojasnila zašto se elektrana zatvara.

"Jednostavno moraju preventivno zaustaviti rad elektrane kako bi mogli utvrditi točan uzrok kvara i krenuti u njegovu sanaciju", rekla je.

Nema potrebe paničariti, ponovila je, a u međuvremenu je kontaktirala i HEP.

"Iz HEP-a nam kažu da su o svemu obaviješteni na vrijeme te da nema razloga za brigu, da će svi građani, svi kupci biti opskrbljeni električnom energijom", otkrila je.

Što je točan uzrok curenja znat će se sutra.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene