Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obilne kiše

Iz nuklearke Krško poslali obavijest zbog nabujale Save: "Osoblje je u stanju pripravnosti"

NE Krško
NE Krško Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Zbog nabujale rijeke Save, nuklearna elektrana Krško je u stanju pripravnosti.

"Nuklearna elektrana Krško u sigurnom je i stabilnom pogonu na snazi", napisali su iz nukelarke i dodali da zbog velikog protoka i visokog nivoa rijeke Save s pozornošću prate situaciju.

"Osoblje elektrane u stanju je pripravnosti", dodali su.

Pročitajte i ovo Joža Košir Velika šteta Stanovnik Kamnika nakon olujnog nevremena: "Nešto ovako nismo doživjeli, to je došlo za 15-20 minuta"

"U večernjem porastu toka i razine rijeke Save, nuklearna elektrana Krško povećala je nivo spremnosti osoblja odnosno proglasila nenormalan događaj u skladu s Planom zaštite i spašavanja", zaključili su iz nuklearke i dodali da nastavljaju sa stabilnim radom.

Oglasili se iz Uprave za nuklearnu sigurnost

Nabujala Sava ne ugrožava rad nuklearne elektrane Krško i situacija je stabilna i pod kontrolom, priopćila je u petak slovenska Uprava za nuklearnu sigurnost nakon što su iz elektrane naveli da su zabilježili "neuobičajenu pojavu".

Zbog velikog protoka i visokog vodostaja Save u nuklearki je u 18:30 sati proglašena neuobičajena pojava o kojoj je obaviještena Uprava za nuklearnu sigurnost Republike Slovenije.

Da nuklearka radi sigurno i stabilno, za STA je potvrdio i Tomaž Nemec, ravnatelj Uprave za hitne situacije.

"Protok Save još uvijek nije toliki da bi mogao ugroziti Nek", rekao je dodavši da bi se rijeka trebala početi smirivati ​​iza ponoći.

Najnovije informacije o nevremenu u Sloveniji pratite na DNEVNIK.hr-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene