Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije najveće tehnološke kompanije na svijetu ponudit će zaposlenicama da zamrznu svoja jajašca kako bi mogle raditi na svojoj karijeri, a da pri tom nisu opterećene biološkim satom.


Apple i Facebook zaposlenicama će platiti skupocjeni tretman zamrzavanja jajašaca, tako da svoje najbolje godine za razvijanje talenta mogu koristiti upravo za to - razvijanje poslovnog talenta, a planiranje obitelji bezbrižno odgode za kasnije, piše Metro.

Vezani članci Miranda Kerr (Foto: Instagram) Daleko od očiju javnosti: Bivša anđelica Victoria's Secreta u tajnosti rodila treće dijete Jole (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Jole i supruga Ana čekaju četvrto dijete: "Opet me čekaju pelene, dudice, bočice..."

Procedura zamrzavanja jajnih stanica može u SAD-u koštati i do 20.000 dolara (oko 120.000 kuna) i još dodatnih 500 dolara (oko 3.000 kuna) godišnje za održavanje. Ove dvije kompanije sada su ponudile zaposlenicama da će oni financirati sve, ne bi li se one mogle više posvetiti poslu.

Ova objava pohvaljena je kao primjer promoviranja spolne jednakosti na radnom mjestu.

Ali, pojedine skupine, upozorile su da zamrzavanje jajašaca ne garantira obitelj u budućnosti i stoga kompanije na ovaj način nepotrebno uskraćuju zaposlenicama motivaciju za osnivanje obitelji.

Uzela spermu suprugu u komi i otišla na umjetnu oplodnju

Istaknuto je da bi žene trebale razgovarati s liječnicima o prilikama za trudnoću, prije nego prihvate mogućnost zamrzavanja jajašaca.

Obje kompanije su izrazile nadu da će im ova korist ne samo pomoći da zadrže talentirane žene, već i u promoviranju spolne jednakosti na radnom mjestu.

Vi procijenite sami, kome ova ponuda zapravo donosi najviše koristi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook