Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li trudna?

Uzela spermu suprugu u komi i otišla na umjetnu oplodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska udovica ušla je u pravnu povijest jer koristi spermu mrtvog supruga kako bi začela, iako je to u Britaniji protuzakonito.

Supruga muškarca koji je pao u komu dobila je od suda hitan pristanak da izuzme i koristi njegovu spermu za potrebe umjetne oplodnje. Sudac je to odobrio u očekivanju dokaza da bi njezin muž na to pristao, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar

>> Genetska slagalica: Britanci dopuštaju začeće djeta s tri roditelja!

U Velikoj Britaniji inače je protuzakonito uzimanje, skladištenje, transport te korištenje sperme muškarca u postupku umjetne oplodnje bez njegova pisanog pristanka.

Kasnije joj je odobreno da ode na umjetnu oplodnju u drugu državu. Rumunjska i Cipar su među rijetkim zemljama u kojima je moguće koristiti spermu muškarca bez njegova pristanka u postupku umjetne oplodnje.

Žena koja je željela ostati anonimna ubrzo je nakon smrti supruga bila podvrgnuta umjetnoj oplodnji u jednoj od tih država i uskoro bi trebala saznati je li trudna.

'Bio je to očajnički potez. Imala je samo nekoliko dana u kojima može razmisliti o ovome, ali ona je stabilna, educirana žena koja 'čvrsto stoji na zemlji', bez obzira na to koliko je teška situacija u kojoj se nalazi. Ona je pod velikim stresom, a osim toga u njoj postoji velika ljubav i racionalnost', rekao je njezin odvjetnik Lawrence Jones.

Par se inače upoznao prije sedam godina, a dvije godine nakon toga su se vjenčali. Kako nisu mogli začeti prirodnim putem odlučili su se za umjetnu oplodnju, ali on je pao u komu zbog srčanih poteškoća te ubrzo potom i umro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene