Sjeverni Velebit, najmlađi nacionalni park u Hrvatskoj, svake je godine sve posjećeniji. U bijegu od sparine i visokih temperatura posjetitelji spas nalaze u stoljetnim velebitskim šumama.

Galerija


Sjeverni Velebit ovih je dana pun posjetitelja. Većina planinara na dolazak se odlučila zbog nesnosnih vrućina uz more te uživa u nešto hladnijem velebitskom vremenu.

Vezani članci Sandale HGSS će imati pune ruke posla ove zime, pogledajte prizor od kojeg im je pao mrak na oči Slika nije dostupna I dalje gori na Velebitu, vatra zahvatila i dio nacionalnog parka

"Razlika između temperature na moru i na Velebitu je oko 10 stupnjeva, tako da ovih dana ima strašno puno posjetitelja", rekao je tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV Adam Rukavina, čuvar prirode u NP-u Sjeverni Velebit.

Trodnevna ulaznica za uživanje u prirodnim velebitskim ljepotama stoji tek 45 kuna, no Rukavina tvrdi da je za razgledavanje cijelog parka potrebno nešto više vremena.

"Ovdje bi trebalo provesti najmanje tjedan dana jer imamo mnogo lokacija, poput Premužićeve staze te strogog i botaničkog rezervata", rekao je.

Iako je Sjeverni Velebit najmlađi nacionalni park u Hrvatskoj, svake godine dolazi sve više posjetitelja iz Hrvatske, ali i iz stranih država poput SAD-a, Australije, pa čak i Južne Koreje i Japana.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.