Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Međimurju

Nožem ozlijedio pse: Životinje sklonjene na sigurno, muškarcu slijedi kaznena prijava

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja međimurska policija prijavit će 58-godišnjaka koji je u ponedjeljak kod Preloga oštrim predmetom, vjerojatno nožem, ozlijedio tri psa mješanca o kojima trenutačno brine čakovečka udruga.

Iz policije su u utorak objavili kako 58-godišnjaka s područja Male Subotice sumnjiče da je u Piškorovcu "pomoću podesnog oštrog predmeta" ozlijedio tri psa mješanca u dobi od sedam do 15 mjeseci te u vlasništvu 22-godišnjaka.

Na mjestu događaja obavljen je policijski očevid, dok je ozlijeđene pse zbrinula udruga "Prijatelji životinja i prirode, Čakovec" te su smješteni u njihovo sklonište za životinje.

Težina ozljeda utvrdit će se nakon zaprimanja veterinarske dokumentacije. Policija će protiv 58-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija DOBIO OTKAZ Ravnatelj ZOO vrta zaklao četiri koze te ih servirao kao božićnu večeru: Ni zebra, a ni jeleni nisu bolje prošli

Prema Kaznenom zakonu, zatvorom do jedne godine kaznit će se onaj tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene