Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žalbeno vijeće povisilo je kaznu zatvora Veselinu Šljivančaninu s pet na 17 godina zatvora za pokolj na Ovčari. Mili Mrkšiću sud je pravomoćno potvrdio 20 godina prvostupanjske kazne iz rujna 2007. Šljivančanin je do danas bio na slobodi.


U 2,15 presuđeno je vukovarskim krvnicima - Mrkšiću i Šljivančaninu. Novu hašku presudu Vukovarci dočekuju mirno. Povećanjem kazne Veselinu Šljivančaninu Haag donekle ispravlja nepravdu. Vukovarci su se nadali doživotnim kaznama. Haški sud već ih jednom razočarao.

Vezani članci Slika nije dostupna Politika: Sanader se ponaša poput Bad Blue Boysa Slika nije dostupna Mesić očekuje pravdu za Vukovar od drugostupanjske presude

>> Šljivančaninu kazna sa 5 podignuta na 17 godina

'Mogu u ime obitelji zatočenih i nestalih kazati da je to mali pomak, međutim neka zadovoljština za sve bi bila da su dobili doživotnu kaznu', rekao je Ivan Pšenica iz Saveza udruga obitelji nestalih i zatočenih. 'On je presuđen za 200 osoba, djece, civila i ranjenika na 17 godina, tako da ne mogu reći da sam zadovoljna', rekla je dr. Vesna Bosanac, ratna ravnateljica vukovarske bolnice. Vukovar je još prije dvije godine izgubio vjeru u haški sud. Svoje ogorčenje tada su izrazili danonoćnim bdijenjem na Ovčari. Dvije godine kasnije na Ovčari muk.