Obavijesti Pretražite Navigacija
Zlouporaba 'teška' 1,3 milijuna kuna

Novo proširenje istrage protiv Mladinea i Zrnića Marinovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je još jedanput proširio istragu protiv zadarskog poduzetnika Mihe Zrnića Marinovića, vlasnika tvrtke 'Odlagalište sirovina' te bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea koji je osumnjičen i u aferi Fimi media.

Ne navodeći imena i naziv tvrtke USKOK je na svojim internetskim stranicama objavio da se Mihe Zrnić Marinović i Vinko Mladineo terete zbog zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na te zlouporabe 'teške' gotovo 1,3 milijuna kuna.

Ukupna šteta koju je 'Odlagalište sirovina' steklo u nezakonitom poslovanju s Fondom s ovim se slučajem približila iznosu od 11 milijuna kuna. I u ovom proširenju navode su nezakonitosti vezane uz sanaciju bazena crvenog mulja i otpadne lužine bivše tvornice glinice u Obrovcu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Terete se za davanje i primanje mita USKOK istražuje i 'kralja otpada' Slika nije dostupna Unatoč očekivanju odvjetnika I Vinko Mladineo ostaje u pritvoru

>> USKOK proširio istragu protiv Mladinea

USKOK sumnja da je 'Odlagalište sirovina' temeljem dogovora dvojice osumnjičenih Fondu ispostavilo račune i privremene situacije za radove i građevinski materijal koji su izvedeni, nabavljeni i naplaćeni na temelju drugih ugovora o sanaciji koje je ta tvrtka zaključila s Fondom.

Početkom ožujka USKOK je protiv Zrnića Marinovića i Mladinea prvi put proširio istragu zbog sumnje da je 'Odlagalište otpada' Fondu ispostavilo račune za radove i građevinski materijal, koji su već naplaćeni od gradova i općina sa zadarskog područja.

Po pisanju medija, Mladineo je 'Odlagalište otpada' angažirao na poslovima ukupno vrijednim više od 300 milijuna kuna. Poduzetnik poznat kao 'dalmatinski kralj otpada' Zrnić Marinović uhićen je sredinom siječnja u Zadru, nakon čega je i pritvoren, a o mogućem puštanju na slobodu zagrebački Županijski sud trebao bi odlučiti do 18. travnja.

Poslovanja Fonda USKOK je počeo istraživati nakon što je Mladineo početkom studenog prošle godine uhićen u aferi Fimi media u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak.

Mladineo je od tada također u istražnom zatvoru u Remetincu, a o mogućem puštanju na slobodu sud bi trebao odlučiti do 9. travnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene