Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK je pokrenuo istragu protiv Vinka Mladinea i Miha Zrnića Marinovića.


USKOK Vinka Mladinea, bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Miha Zrnića Marinovića, vlasnika tvrtke Odlagalište sirovina, tereti za davanje i primanje mita, zlouporabe položaja i ovlasti. Njih dvojica se terete i za zlouporabu i prikrivanje protuzakonito dobivenog novca.

Vezani članci Zoran Marinović - 5 Poznati fotoreporter ogolio dušu: ''I ja plačem kad mi se skupi, nepodnošljivo je nekad biti u mojoj koži" Slika nije dostupna Potvrđena optužnica protiv zaposlenika Ruđera

>> 'Dalmatinski kralj otpada' priveden u USKOK

Zrnić Marinović je danas ujutro uhićen, a poslijepodne će biti saslušan kod dežurne sutkinje koja će odlučiti o USKOK-ovom zahtjevu da mu se odredi istražni zatvor.

Mladinea i Zrnić Marinovića se sumnjiči da su se početkom kolovoza 2006. dogovorili da će Fond protivno Zakonu o javnoj nabavi s tvrtkom Odlagališta sirovina Fondu sklopiti više ugovora o poslovnoj suradnji i pritom isplatiti veći iznos od vrijednosti stvarno izvedenih radova na sanaciji opasnog i neopasnog otpada.

USKOK sumnjiči da je tvrtka Zrnić Marinovića pritom nezakonito zaradila najmanje pet milijuna kuna, za koliko je navodno oštećen Fond. USKOK-ovo priopćenje ne otkriva se koje poslove je Mladineo navodno namjestio zadarskom poduzetniku. (Hina)