Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Miho Zrnić Marinović, vlasnik zadarske tvrtke 'Odlagalište sirovina' uhićen je u Zadru i prevezen u Zagreb, gdje je jutros u sjedištu USKOK-a počelo njegovo ispitivanje.


Neslužbeno se doznaje da je Zrnić Marinović pod istragom zbog poslovanja s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čiji je bivši direktor Vinko Mladineo jedan od osumnjičenih u aferi Fimi media.

Za sada je nepoznato za što se sumnjiči 'dalmatinskog kralja otpada', kako su Zrnić Marinovića prozvali mediji, a nešto više trebalo bi biti poznato nakon njegova ispitivanja kada se očekuje priopćenje USKOK-a.

Iz izvora bliskog istrazi doznaje se da će USKOK vjerojatno od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražiti jednomjesečni istražni zatvor za zadarskog poduzetnika.

Vezani članci Wingf for Life Najemotivnija utrka na svijetu i ove godine ujedinit će svijet: "Toliko je pozitivne energije na jednom mjestu. Zaboraviš granice i bol" U rad puštena Vjetroelektrana Korlat - 4 Top investicija u zadarskom zaleđu, u rad je puštena vjetroelektrana vrijedna pola milijarde kuna: "Imamo, hvala Bogu, i bure i juga"

Podsjećamo, njegova tvrtka je javnosti postala poznata po nekoliko sanacija, među kojima je i sanacija azbestnog otpada u Vranjicu. Te poslove je obavljao s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, zbog čega su Mladinea ekološke udruge prozivale za namještanje poslova zadarskom poduzetniku.

Od uhićenja Mladinea u aferi Fimi media USKOK istražuje i poslovanje Fonda.

Veza između Mladinea i Zrnića

Po pisanju medija, Fond je pod ravnanjem Mladinea Zrnićevu tvrtku angažirao na poslovima vrijednim više od 300 milijuna kuna, a 2006. je tvrtka 'Odlagalište sirovina' imala prihode od 20-ak milijuna kuna.

Do kraja dana biti će poznato hoće li se Zrnić Marinović pridružiti Mladineu u zatvoru u Remetincu u kojemu je bivši čelnik Fonda od studenoga prošle godine.