Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro u Remetincu s Mladineom?

'Dalmatinski kralj otpada' priveden u USKOK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miho Zrnić Marinović, vlasnik zadarske tvrtke 'Odlagalište sirovina' uhićen je u Zadru i prevezen u Zagreb, gdje je jutros u sjedištu USKOK-a počelo njegovo ispitivanje.

Neslužbeno se doznaje da je Zrnić Marinović pod istragom zbog poslovanja s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čiji je bivši direktor Vinko Mladineo jedan od osumnjičenih u aferi Fimi media.

Za sada je nepoznato za što se sumnjiči 'dalmatinskog kralja otpada', kako su Zrnić Marinovića prozvali mediji, a nešto više trebalo bi biti poznato nakon njegova ispitivanja kada se očekuje priopćenje USKOK-a.

Iz izvora bliskog istrazi doznaje se da će USKOK vjerojatno od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražiti jednomjesečni istražni zatvor za zadarskog poduzetnika.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Podsjećamo, njegova tvrtka je javnosti postala poznata po nekoliko sanacija, među kojima je i sanacija azbestnog otpada u Vranjicu. Te poslove je obavljao s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, zbog čega su Mladinea ekološke udruge prozivale za namještanje poslova zadarskom poduzetniku.

Od uhićenja Mladinea u aferi Fimi media USKOK istražuje i poslovanje Fonda.

Veza između Mladinea i Zrnića

Po pisanju medija, Fond je pod ravnanjem Mladinea Zrnićevu tvrtku angažirao na poslovima vrijednim više od 300 milijuna kuna, a 2006. je tvrtka 'Odlagalište sirovina' imala prihode od 20-ak milijuna kuna.

Do kraja dana biti će poznato hoće li se Zrnić Marinović pridružiti Mladineu u zatvoru u Remetincu u kojemu je bivši čelnik Fonda od studenoga prošle godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene