Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo podrhtavanje tla

Slab potres u Zagrebu, građani još jednom uznemireni: "Taman se šetala ispod Medvedskog brega. Ovakav zvuk vani još nisam doživjela!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo podrhtavanje uznemirilo je građane Zagreba. Zabilježen je slab potres magnitude 2,0 po Richteru.

U srijedu u 20 sati i 28 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

Magnituda potresa iznosila je 2.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice.

"Jaka tutnjava", "Osjetilo se, streslo se sve, Dubec", "Treslo se tri do četiri sekunde", "Tutnjava i podrhtavanje", neka su od iskustava koje su građani napisali na EMSC-u.

"Nakon par dana mira, evo danas već treći put trese", "Na Čučerju se osjetio, zatreslo na par sekundi", "Jaka grmljavina s vibracijama", "Taman se šetala ispod Medvedskog brega. Ovakav zvuk vani još nisam doživjela!", "Nije ugodno, zatreslo i gadan zvuk, čini mi se dulji nego ujutro. Vidovec", napisali su građani.

Tisuću podrhtavanja nakon snažnih potresa

Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao još oko 1000 puta, što je i očekivano.

Umjeren potres magnitude 3.2 prema Richteru koji je pogodio Zagreb 23. travnja, bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili grad i okolicu.

Po objavljenim podacima Seizmološke službe, do sredine travnja je zabilježeno oko 145 potresa koje su osjetili građani (magnitude iznad 1.3), dok su seizmografi zabilježili još oko 850 potresa magnituda manjih od 1.3.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene