Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Ćudljivo proljeće pokazat će zube: Stižu osvježenje i kiša, a more će ohladiti bura. Ugodniji dani ipak nisu daleko

Nastavlja se nestabilan tjedan. Od cijelog tjedna najbolje izgledaju četvrtak i petak, kad se očekuje većim dijelom sunčano, a u petak i toplije vrijeme.

Vremenske prilike danas će u većem dijelu zemlje biti ne baš najugodnije. Ponovno će biti oblačnije, a mogući su i grmljavinski pljuskovi, i to češće prema kraju dana. U dijelovima zemlje nestabilno će se zadržati još i u srijedu. Od cijelog tjedna najbolje izgledaju četvrtak i petak, kad se očekuje većim dijelom sunčano, a u petak i toplije vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje na prvi dan proljeća? Detalje ima meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Što nas čeka idućih dana? Južina će konačno prestati, ali srijeda donosi novu promjenu

Na sjevernom Jadranu bit će malo više sunca, ali će puhati jaka bura. U polju smo izjednačenog ili malo povišenog tlaka, no preko naših krajeva premieštat će se frontalni sustav vezan za ciklonu u Sredozemlju.

Očekuje nas promjenjivo ili čak pretežno oblačno jutro, a više oblaka bit će u gorju i u Slavoniji, no kiše, iako ne mnogo, već prijepodne može biti baš posvuda. Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji veći dio dana južni vjetar i jugo. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 11 do 16, a na moru većinom između 16 i 21 stupanj.

U središnjoj Hrvatskoj bit će promjenjivo oblačno, povremeno s kišom ili kakvim pljuskom. Zapadnije u zemlji, osobito prema gorskoj Hrvatskoj, krajem dana može biti i obilnije kiše. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će biti između 21 i 24 stupnja.

U Slavoniji i Baranji prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, a u Posavini poslijepodne stoji i nešto veća mogućnost za pljuskove s grmljavinom. Temperatura će biti od 22 do 24 stupnja.

Većinom oblačno cijeli dan u gorskoj Hrvatskoj, povremeno s kišom ili pljuskovima, osobito poslijepodne i prema večeri, kad kiša lokalno može biti obilnija. Nešto sunčanije bit će pak na sjevernom Jadranu, dijelom vedro, ali uz promjenjivu naoblaku i rijetku mogućnost za malo kiše ili pljusak, ponajprije u Istri. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a temperatura će biti oko 25 stupnjeva. U gorju će biti svježije, većinom između 17 i 20.

U Dalmaciji će biti promjenjivo oblačno, također povremeno uz malo kiše ili pljusak, osobito na jugu. Veći dio dana puhat će jugo i južni vjetar, jedino će južnije u regiji poslijepodne prolazno okrenuti na jak sjeverac. Temperatura će se kretati od 24 do 27 stupnjeva.

U srijedu slijedi razvedravanje, najprije na sjeverozapadu, dok će u gorju i na istoku i dalje mjestimice kišiti. Zapuhat će umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak uz koji će i osvježiti. U četvrtak i petak potom sunčano, a slabljenjem vjetra u petak će ponovno biti i toplije.

I na Jadranu će se u srijedu razvedriti, prvo na sjevernom dijelu, dok će u Dalmaciji još mjestimice biti pljuskova. Pojačat će bura, a tijekom dana se i proširiti na cijeli Jadran. Pritom podno Velebita može biti i orkanskih udara. U četvrtak i petak bit će sunčano, slijedi smirivanje bure, a u petak, nakon burnog osvježenja i na moru ponovno toplije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene