Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novinarka "prizemljila" avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srećom, riječ je samo o vježbi: novinarka Provjerenog bila je u simulatoru leta u Beču!

Zapaljeni motor, udar ptica u motor, ulijetanje u oblak vulkanske prašine - scenariji su u kojima postoji opasnost od pada putničkog aviona. U takvim trenucima životi stotina ljudi ovise o uvježbanosti i koncentraciji posade, prije svega pilota. Zato ćemo vam u novoj emisiji pokazati kako se piloti pripremaju za scenarije katastrofe u kojima moraju ublažiti posljedice pada aviona.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zgrada - 1 Stan zvan čežnja I šupe idu za sulude svote, na rentanju strancima ogromne zarade: "Stanarina je počela sa 600 eura, a sad je 1000. Onda je nakon tjedan dana nazvao..." Provjereno: Deficitarna zanimanja - 4 Lako do posla Za njih se poslodavci otimaju: "Imali smo sreću da se ipak odlučio pridružiti našem timu"

Ernest, Kristijan i Hrvoje su iskusni piloti i zajedno imaju 25 tisuća sati leta. Tri puta godišnje posjećuju centar za treniranje, a o njihovoj uspješnosti u simulatorima ovisi hoće li zadržati pilotsku dozvolu.

Točno se zna koje korake moraju poduzeti u izvanrednim situacijama, a uči se, nažalost, na tuđim greškama. Naime, svaku od postojećih procedura netko je platio životom.

U simulatoru je bila i novinarka Provjerenog Maja Medaković. Njezin zadatak bio je prizemljiti avion. "Sjedila sam u pravom kokpitu, a pogled vani je bio toliko stvaran da mi je adrenalin poprilično skočio", kaže Medaković.

Simulator u kojem je bila naša ekipa stoji otprilike kao i sam avion, ali na njemu se ne štedi jer upravo o simulatorima ovise životi putnika. Koliko je uspješna bila novinarka Provjerenog i što su joj o opasnim situacijama rekli iskusni piloti, doznajte u novoj emisiji u četvrtak u 22:25!

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene