Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dražen Kutleša

Novi zagrebački nadbiskup prvi put se pojavio u javnosti: Bozaniću zahvalio posebnim poklonom

Novi zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša prvi put se pojavio u javnosti. Na zasjedanju hrvatskih biskupa susreo se i s Josipom Bozanićem.

Na zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije biskupi su poručili da će se, između ostalog, baviti prijedlogom smjernica HBK-a za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba. Hrvatskim katoličkim medijima, koji ove godine slave jubilej, stigla je i čestitka iz Vatikana.

Prvi put u javnosti na novim funkcijama Josip Bozanić i Dražen Kutleša susreli su se na Saboru Hrvatske biskupske konferencije.

Za četvrt stoljeća provedenih na čelu zagrebačke nadbiskupije - posebnim je poklonom Kutleša zahvalio kardinalu Bozaniću, navodi se u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Josipe Krajinović.

Pročitajte i ovo Crkva Kravarsko - 3 U Kravarskom Ponovno otvorena voljena crkva: "To je kao da vam netko srce čupa. Jako bolno i teško"

Među temama biskupskog sabora nalaze se i one aktualne. Biskupima će biti predstavljeni dokumenti za obitelj i život, smjernice za mjesnu crkvu, dotaknut će se i pastorala hrvatskih branitelja, hrvatskih vjernika u drugim zemljama.

Osim HBK i njihovog 30-og jubileja, obljetnicu obilježavaju i katolički mediji na što se osvrnuo i nadbiskup Kutleša.

Pročitajte i ovo Josip Bozanić Nakon imenovanja novog nadbiskupa Bozanić otkrio zašto je od pape Franje tražio odreknuće od službe

Cijeli prilog pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene