Nakon dva tjedna mirovanja cijene su na crpkama opet porasle. Spremnik najprodavanijeg Eurosupera skuplji je za 5 kuna, točnije 10 lipa po litri.

Galerija


Kad je riječ o dizelskim gorivima, litra je u prosjeku poskupjela za 8 lipa. Skuplji je i autoplin za 10 lipa. Predviđanja su da će cijene i idući tjedan rasti, očekivanja su kako će probiti psihološku granicu od 11 kuna, koja je, podsjetimo, nekada bila 8 kuna.

Cijene goriva, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Točenje goriva, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Vezani članci Manje cijene goriva (Foto: Getty Images) Dobre vijesti za vozače: Od jutros jeftinije gorivo, spremnik dizela platit ćete čak 18 kuna manje \"Žuti prsluci\" blokiraju i Belgiju (Foto: AFP) Pokret "Žutih prsluka" širi se na Belgiju: Zbog rasta cijena goriva blokiraju ceste, u sukobima s policijom 1 osoba poginula

''Trošarinski sustav vrlo je često podložan i pitanje može li se i na koji način u njega zadirati. Prošle godine imali smo isto određene, neću reći cikluse, ali sezonalnost u kretanju cijena nafte i rekli smo i sami da što se nas tiče, mi smo uvijek ti koji će pratiti i analizirati u kojem smjeru to ide'', rekao je ministar financija Zdravko Marić.