Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za socijalnu sigurnost

Pavić predstavio novi sustav: Manje papirologije za sve koji žele raditi u inozemstvu

Predstavljen je novi sustav za elektroničku razmjenu informacija iz područja socijalne sigurnosti (Foto: Dnevnik.hr)
Predstavljen je novi sustav za elektroničku razmjenu informacija iz područja socijalne sigurnosti (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Iskra Primorac (Foto: Dnevnik.hr) Iskra Primorac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Predstavljen je novi sustav za elektroničku razmjenu informacija iz područja socijalne sigurnosti (Foto: Dnevnik.hr) Predstavljen je novi sustav za elektroničku razmjenu informacija iz područja socijalne sigurnosti (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Pavić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
U novom elektronskom sustavu institucije će lakše razmjenjivati podatke o osiguranicima, pa tako, primjerice, više neće biti moguće raditi u inozemstvu, a liječiti se na teret HZZO-a.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić predstavio je novi sustav za elektroničku razmjenu informacija iz područja socijalne sigurnosti. Uskoro u njega ulaze Zavodi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, a sustav će značiti manje papirologije i administracije za sve koji žele raditi u inozemstvu te veću kontrolu. Institucije će lakše razmjenjivati podatke o osiguranicima, pa tako, primjerice, više neće biti moguće raditi u inozemstvu, a liječiti se na teret HZZO-a.

Pročitajte i ovo Marko Pavić (Foto: Dnevnik.hr) PARFEMI I VINA Osobni touch na kraju platio iz svog džepa: "Odlučio sam protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava" Slika nije dostupna Ne vidi problem Pavić o parfemima: "Htio sam protokolarnim poklonima dati jedan osobni touch"

"Institucije će dobiti informaciju elektronskim putem, nema više slanja papira. Ukoliko se građanin RH razboli u inozemstvu sad će sve te fakture i sva dokumentacija putovati elektronskim putem i tako ćemo smanjiti čekanja", kazala nam je Iskra Primorac, ravnateljica REGOS-a.

"Ovo je prvi korak gdje je uspostavljena pristupna točka, sada je na svakom od sustava da razvije aplikaciju koja će dovesti do ostvarivanja tih prava", rekao je ministar Pavić.

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene