U novom elektronskom sustavu institucije će lakše razmjenjivati podatke o osiguranicima, pa tako, primjerice, više neće biti moguće raditi u inozemstvu, a liječiti se na teret HZZO-a.

Galerija


Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić predstavio je novi sustav za elektroničku razmjenu informacija iz područja socijalne sigurnosti. Uskoro u njega ulaze Zavodi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, a sustav će značiti manje papirologije i administracije za sve koji žele raditi u inozemstvu te veću kontrolu. Institucije će lakše razmjenjivati podatke o osiguranicima, pa tako, primjerice, više neće biti moguće raditi u inozemstvu, a liječiti se na teret HZZO-a.

Vezani članci Novac (Foto: Davor Puklavec/24sata) Jedni izravni, drugi okolišaju: Iako je njihova plaća javna, pojedini ministri i dalje ne žele dati konkretan odgovor Ministri Milan Kujundžić i Marko Pavić odgovorili su na pitanje o zahtjevu HNS-a (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Ministri o zahtjevu HNS-a: ''Premijer se neće dati ucijeniti''

"Institucije će dobiti informaciju elektronskim putem, nema više slanja papira. Ukoliko se građanin RH razboli u inozemstvu sad će sve te fakture i sva dokumentacija putovati elektronskim putem i tako ćemo smanjiti čekanja", kazala nam je Iskra Primorac, ravnateljica REGOS-a.

"Ovo je prvi korak gdje je uspostavljena pristupna točka, sada je na svakom od sustava da razvije aplikaciju koja će dovesti do ostvarivanja tih prava", rekao je ministar Pavić.

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr