Diploma, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
Diploma, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

43-godišnja žena čak je 15 godina s lažnim diplomama radila u dvije osnovne škole. Protiv nje je podnesena kaznena prijava.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičena 43-godišnjakinja s područja Varaždinske županije od 2005. do 2020. s krivotvorenim diplomama fakulteta u Zagrebu sklopila ugovore o radu s dvije osnovne škole na širem koprivničkom području.

Vezani članci Baloni (Foto: Screenshot/YouTube) Baloni i električni vodovi nisu dobra kombinacija, cijeli kvart ostao bez struje Josipa Pavičić Berardini (Foto: Instagram) Novi razlog za slavlje u životu Josipe Pavičić Berardini: "Sad mi, molim vas, čestitajte, sretna sam do neba!"

Osumnjičena je na temelju nevjerodostojne diplome u radnu knjižicu upisala visoku stručnu spremu.  Koprivnička policija izvijestila je da je protiv osumnjičene podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ministarstvo obrazovanja prošle je godine naložilo provjeru svih diploma u sustavu, a ono što su otkrili nitko nije očekivao. Pronađeno je više od 50 lažnih isprava.