Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV

Novi skandal u HV-u: Dočasnik u dvorištu napravio improviziranu benzinsku postaju i prodavao gorivo

Aktualno Galerija Gorivo - 2 Gorivo - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska vojska - 1 Hrvatska vojska - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska vojska - 2 Hrvatska vojska - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gorivo - 1 Gorivo - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gorivo - 3 Galerija 1/5 >>
Novi skandal u Hrvatskoj vojsci. Dnevnik Nove TV doznaje da je na splitskom području priveden stožerni narednik zbog nelegalne prodaje goriva. Cijeli slučaj još uvijek obavijen je velom tajne, a nadležni informacije daju na kapaljku.

Pripadnik specijalne postrojbe HV-a priveden je zbog sumnje u ilegalnu preprodaju goriva koju je organizirao u improviziranoj stanici kraj Splita, neslužbeno nam je potvrđeno iz više izvora.

Ovaj dobro uhodan posao funkcionirao je na poziv. Prema informacijama do kojih smo došli dočasnik Hrvatske vojske gorivo je prodavao ispred obiteljske kuće. U dvorištu je imao improvizirani spremnik od dvije tisuće litara, s brojčanikom i pištoljem za lijevanje, a gorivo je prodavao povoljnije. I to dvije i pol kune niže od cijena na tržištu.

Istragu čije detalje ne otkrivaju, doznao je reporter Ivan Kaštelan za Dnevnik Nove TV, pokrenula je vojna policija i slučaj predala Ministarstvu unutarnjih poslova. Istraga bi trebala pokazati je li imao pomagača i kako je dolazio do goriva kada ga je prodavao za nižu cijenu od tržišne. U sve se uključilo i Državno odvjetništvo.

Policija u svojim dnevnim izvještajima nije obavijestila o ovom slučaju. Danas tek pisani odgovor kako sukladno Zakonu izvide koji su tajni ne mogu komentirati.

Pročitajte i ovo Droga, ilustracija DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Ponovo droga u vojsci: Pozitivna devetorica, testirani i izvan radnog mjesta

Pročitajte i ovo General Turalija smijenjen zbog droge u vojsci - 5 GENERAL PERICA TURALIJA Banožić imenovao novog savjetnika, brigadnog generala kojeg su Milanović i Hranj - smijenili zbog afere s kokainom

Ostali smo i bez odgovora što su Ministarstvo obrane, odnosno Glavni stožer, poduzeli protiv dočasnika, inače, pripadnika specijalne postrojbe s obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu nedopuštene trgovine, ali i porezne prevare.

Iz MORH-a nema odgovora ni koliko je osumnjičenik u sustavu oružanih snaga, je li pokrenut stegovni postupak, te hoće li nakon ovog ostati u vojsci.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene