Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba na dva fronta

Ministar Božinović: "Fokusirajte se na koronavirus, to je glavni neprijatelj. Idemo prema još strožim mjerama"

Davor Božinović
Davor Božinović Foto: DNEVNIK.hr
Premijer, predsjednik, ministri i članovi Kriznog stožera održali su još jedan krizni sastanak nakon jučerašnjih snažnih potresa koji su dodatno otežali borbu protiv širenja epidemije koronavirusa.

Državni vrh održao je još jedan krizni sastanak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a nakon njega javnosti su se obratili ministri Vili Beroš i Davor Božinović. 

Pročitajte i ovo Šteta od potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu - 3 GRAD DAO ROK Odzvonilo parkiranju na trgovima, u parkovima i na javnim zelenim površinama u Zagrebu Škola, ilustracija Od 11. svibnja Objavljen plan preseljenja učenika iz škola oštećenih u potresu, neki detalji povratka djece još uvijek nejasni

Božinović je rekao da su razmatrali kako će usporiti širenje zaraze te će više informacija dati na redovitoj sjednici Stožera u 16 sati. Kazao je i da nema novih informacija o žrtvama potresa.

"Štete se još utvrđuju. I da je riječ o potpuno normalnoj situaciji, to je posao koji traje dugo. Sada se prvo mora utvrditi koji su to objekti u kojima ljudi mogu nastaviti živjeti. Fokusirajte se na koronavirus, to je glavni neprijatelj. Poštujte odluke. Iako vam se čini da neprijatelj nije tu, on je prisutan", rekao je. 

Najavio je kako se ide prema ograničavanju napuštanja prebivališta za sve osim za one koji su nužni za to da se život nastavi dalje

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako su jučer dobili potvrdu da je Arena Zagreb jedna od najsigurnijih građevina u gradu.

"Nove informacije o epidemiološkoj slici dobit ćete na presici stožera. Neki su objekti izvan funkcije, poput dermatovenerologije na Šalati. Prilagođavamo se iz trenutka u trenutak. Od 12 hospitaliziranih bolesnika nakon potresa većina je lakše ozlijeđena. Nažalost, ozlijeđena djevojčica i dalje je životno ugrožena", rekao je. 

Dodao je i kako će s ravnateljem HZJZ-a Krunoslavom Capakom razgovarati o situaciji u Daruvarskim toplicama nakon što je u lokalnim medijima objavljeno kako se ondje i dalje održavaju druženja suprotno naredbama stožera. 

Prije ministara kratko se obratio predsjednik Sabora Gordan Jandroković i kazao kako će se sjednica Sabora održati u staroj zgradi INA-e. 

"Također, saborski zastupnici putovat će zbog obveza koje imaju, stoga se odredba o izuzecima od zabrane napuštanja odnosi i na njih", rekao je Jandroković. 

Stožer apelira na građane da se bez obzira na potres i izlazak na otvoreno pridržavaju mjera distanciranja jedni od drugih zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović izjavio je kako je njihova glavna zadaća i dalje borba protiv koronavirusa. Pozvao je građane da se i u situaciji koju je zakomplicirao potres pridržavaju mjera socijalne distance i higijene. Uvedene su i mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta (osim u iznimnim slučajevima i uz propusnice).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene