Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi ravnatelj centra 112 pod istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi propusti Vlade je napravila u imenovanju čelnih ljudi državnih službi. Mandat sada već bivšeg ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Đure Poldrugača, obilježile su brojne afere i skandali, a za njegovim nasljednikom već se vuku repovi.

Damir Trut, lani je kazneno prijavljen zbog nezakonitog trošenja državnog novca. Istraga još nije dovršena. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Novi ravnatelj uprave za zaštitu i spašavanje ima kaznenu prijavu. On je,navodno, sa suprugom peglao službene kartice, koristio vozni park u privatne svrhe i pronevjerio veću količinu državnog novca. 

Anonimna prijava protiv novopečenog ravnatelja kaže da je njegova supruga, inače časnica MORH-a, navodno koristila vozilo Službe 112, iako nije zaposlenica te Uprave. 

On je pak, sumnja se, vozio službeni automobil Ministarstva obrane.

Unatoč svemu navedenom propust se, očito, dogodio i Banskim dvorima, s obzirom da je Trutovo prošlotjedno imenovanje na četverogodišnji mandat prošlo glatko.

Cijeli prilog o aferama i skandalima novog ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje pogledajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene