Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Redovite letačke aktivnosti

"Opet je nešto puklo u zraku toliko žestoko da se kuća zatresla": Novi preleti MiG-ova, dio građana čuo detonacije

Ilustracija
Ilustracija Foto: MORH
Hrvatsko ratno zrakoplovstvo provodi redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona. Tijekom planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida moće doći do kratkotrajne pojačane buke pa građane mole za strpljenje i razumijevanje. Dio građana u petak je čuo detonaciju.

Zbog redovitih letačkih aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, od utorka, 17. svibnja do petka, 20. svibnja od 10 do 16 sati moguće je probijanje zvučnog zida, najavili su Ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Polaganje vijenaca na Mirogoju - 5 Jamac sigurnosti i snaga FOTO Na Dan Hrvatske vojske Banožić napao Milanovića: "Danas kad nema priliku - sve zna" Ilustracija trajat će tri dana Glasna detonacija uznemirila stanovnike glavnoga grada: "Što se to događa?"

U petak se upravo to i dogodilo. Čitatelj koji nam se javio kazao je: "Opet je nešto puklo u zraku toliko žestoko da se kuća zatresla".

Razloga za strah - nema. Riječ je o planiranim zadaćama pilota 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, a probni let na podzvučnim brzinama izvodit će se u zoni probnih letova "Lekenik".

Tijekom zadnje faze ispitivanja aviona očekuje se probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara.

Također i na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara.

Zbog kratkotrajne pojačane buke zbog probijanja zvučnog zida, iz MORH-a građane mole za strpljenje i razumijevanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene