Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi pravilnik o sigurnosti školskih autobusa digao prijevoznike na noge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi pravilnik za školske autobuse koji iziskuje visoke standarde sigurnosti na kojem je inzistirala pravobraniteljica za djecu digao je na noge prijevoznike. Nove stroge uvjete zadovoljava svega četrdesetak autobusa. Autoprijevoznici traže hitan sastanak s ministrom u protivnom će, kažu, ili podići cijene ili prestati voziti djecu!

Prema novom pravilniku, nema više divljanja - svako sjedalo mora imati pojas, naslonjač za glavu, rukohvate. Od 1600 autobusa tako nešto ima samo četrdesetak.

Pročitajte i ovo U svijet profesionalnih vozača s 18 godina - 2 EUROPA MIJENJA PRAVILA Hoće li autobuse moći voziti i 18-godišnjaci? "Mislim da je to prevelika odgovornost" Slika nije dostupna JAVNI PRIJEVOZ ''Svaki dan kasnim na posao, trčim kao manijak na autobus, zašto se ne poštuje vozni red?'': Imamo ZET-ov odgovor

Autoprijevoznici prosvjeduju. Treba im oko godine dana, kažu, da prilagode vozila novim uvjetima. A sada većinu djece voze protuzakonito.

A nakon prilagodbe autobusa, slijedi i dizanje cijena.

Vozačima nije lako voziti i paziti na djecu. Pod novim uvjetima tvrde da će im trebati i pratitelj vožnje.

Autoprijevoznici hitno traže sastanak s ministrom Kalmetom za kojeg kažu da je uz pravobraniteljicu glavni krivac za ovakve nove pravilnike. Ipak, koliko god prijevoznici tvrdili da starost autobusa nije bitna, godine i kvarovi u kombinaciji s lošim cestama često završe tragično.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene