Obavijesti Video Pretražite Navigacija
intervencija u 2 sata

VIDEO Buktinja na Jakuševcu, gorjelo na odlagalištu otpada: "Prestrašno. Ovo više stvarno nije normalno"

Požar na Jakuševcu
Požar na Jakuševcu Foto: Facebook/Udruga za zaštitu okoliša Jakuševec/Screenshot
Novi požar na Jakuševcu, noćas je gorio glomazni otpad.

Novi požar noćas na odlagalištu otpada Jakuševac, a na stranici Udruge za zaštitu okoliša Jakuševec objavljena je i snimka požara. 

Kako doznajemo od zagrebačkih vatrogasaca u 2:10 sati došao je poziv vatrogasno čuvarske službe o požaru na platou pored odlagališta otpada Jakuševec. 

Na teren je poslano pet vatrogasnih vozila s 19 vatrogasaca. 

"Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da gori glomazni otpad te se pristupilo gašenju i raskapanju požarišta pri čemu je korišten i lokalni radni stroj. Oko 03:23 je požar lokaliziran a na mjestu intervencije je ostavljeno jedno vatrogasno vozilo za čuvanje požarišta", navodi šef zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih. 

Pročitajte i ovo Nikad dosta istarskog češnjaka - 4 Istarski dragulj Prodaju ga za 10 eura po kilogramu, a ode i prije nego što je ubran: "Najgore je to što moramo odbijati ljude"

Pročitajte i ovo Juan Jose Zuniga kaos u Boliviji VIDEO "Uhićeni ste, generale!" Priveli ga pred kamerama, propao pokušaj državnog udara

Šteta nije utvrđena, a odnositi će se, kaže, na lakše oštećenje objekta.

Holding: Nema ugroze za zdravlje

Jutros su se o požaru oglasili i iz Zagrebačkog holdinga. 

"Noćas oko 2 sata došlo je do požara na platou Servisno-operativnog centra u Tišinskoj ulici pored odlagališta Jakuševec. Radilo se o požaru manje količine neopasnog glomaznog otpada prikupljenog putem javne usluge koji je ugašen nešto iza 3 sata.

Dežurni vatrogasac radnik vatrogasno-čuvarske službe Zagrebačkog holdinga odmah po izbijanju uočio je požar, nazvao vatrogasnu postrojbu i započeo s gašenjem. Policija je na licu mjesta i vrši očevid. Voditelj podružnice Čistoća obišao je centar rano jutros i uvjerio se da nema ozlijeđenih niti značajnijih oštećenja.

Mjerna postaja za kvalitetu zraka na Jakuševcu pokazuje da nema ugroze po zdravlje ljudi. Upućena je dodatno i mobilna mjerna stanica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, čije rezultate mjerenja očekujemo u jutarnjim satima", stoji u priopćenju.

Stanovnici ogorčeni

"Opet. Prestrašno. Ovo više stvarno nije normalano", stoji u jednom komentaru uz objavu snimke požara. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene