Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi moto hrvatskih vozača: Natoči gorivo i bježi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poskupljenja sve više tjeraju ljude da se snalaze s 'one strane' zakona. Zbog sve više cijene goriva, krađe na benzinskim crpkama u Hrvatskoj češće su za čak dvadesetak posto!

Samo su se u Zagrebu u prvih pet mjeseci ove godine dogodila 252 slučaja bježanja nakon točenja goriva. U samo 20 slučaja počinitelj je otkriven! 

Pročitajte i ovo Ilustracija Doznajemo cijene Požurite na benzinske postaje: Od ponoći ponovno poskupljuje gorivo Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar

Vozač dođe na benzinsku, natoči rezervoar, sjedne u auto i odjuri. Zaposlenici benzinske mogu ga samo gledati kako nestaje u daljini.

Slavko Prica lopova je ugledao na prethodnom točenju. Bio je brz i pripremljen.

- Samo su rekli onaj je pobjego s tog broja, ne znam jesu li išli za njim, kaže Slavko Prica.

Benzinske crpke u Hrvatskoj bilježe velike gubitke. Krađa benzina, dizela, autoplina, u Petrolu se povećala i za 20 posto. Da izbjegnu gubitke ulažu u video nadzor.

'Program nakon par minuta upozorava na to da netko nije platio i odmah idemo pregledati video nadzornog sustava, rekao je Uroš Bider', Petrol.

I s najmodernijim kamerama drskim je lopovima teško stati na kraj. Snimke krađe predaju policiji ali ona je uglavnom nemoćna. Ukradeni tank, naime, vrijedi 400-injak kuna dok kaznenu prijavu mogu podići za iznos veći od tisuću kuna.

Natoči pa bježi moto je od sve više lopova u Hrvatskoj, uglavnom im se gubi svaki trag jer prije krađe - maknu tablice. Vozači smatraju da neki kradu iz inata jer je gorivo bezobrazno skupo.

Benzinske crpke uz video uređaje uvele su i trening vježbe. Osoblje treba sumnjivog vozača na vrijeme uočiti jer kasno je kada pobjegne. Tada su im na raspolaganju samo privatne tužbe od kojih se teško naplate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene