Hrvatska je tako nakon 27 godina dobila 247 ministara. Predrag Štromar sutra će preuzeti dužnost potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva. Postat će tako 42. potpredsjednik Vlade u 27 godina hrvatske države.


Danas tijekom dana su novi ministri preuzeli svoje dužnosti nakon što su u petak dobili prolaz u Banskim dvorima. Hrvatska je tako nakon 27 godina dobila 247 ministara. Predrag Štromar sutra će preuzeti dužnost potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva. Postat će tako 42. potpredsjednik Vlade u 27 godina hrvatske države. Istodobno, preuzet će Ministarstvo graditeljstva. U 27 godina on je 14. ministar koji se bavi graditeljstvom.

Davor Božinović MUP je preuzeo već u petak postavši 11. ministar tog važnog resora. Dražen Bošnjakovićdanas se drugi put vraća u Ministarstvo pravosuđa. Taj resor u zadnjih 27 godina vodilo je 17 ministara. Blaženka Divjak preuzela je dužnost ministrice znanosti i obrazovanja i postala 16. ministricom resora koji se treba baviti najvažnijim projektom ove Vlade, a to je reforma obrazovanja.

Lovro Kuščević preuzeo je Ministarstvo uprave kao sedmi ministar u zadnjih 27 godina. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava preuzeo je mladi Marko Pavić. Taj resor do sada je vodilo 9 ministara i ministrica. Zaštitu okoliša i energetike preuzima Tomislav Ćorić, a u zadnjih 27 godina zaštitom okoliša bavilo se 12 ministara i ministrica.